Το μότο «παραγωγικότητα από παντού» κυριαρχεί πια στην καθημερινότητα της εργασίας, εξαιτίας των ραγδαίων αλλαγών που έφερε η πανδημία. Είτε κάποιος εργάζεται στο γραφείο, είτε στο σπίτι, στο εξοχικό, σε ένα καφέ ή στο γυμναστήριο, χρειάζεται ανά πάσα στιγμή να έχει διαθέσιμα αρχεία, να μπορεί να τα διακινήσει και να τα μοιραστεί. Μέσα στις έκτακτες συνθήκες του 2020, η ζήτηση για εκτύπωση παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 6%. Ποσοστό 69% των οικογενειών εκτυπώνουν συχνότερα σε σχέση με πριν και το 60% του πληθυσμού έχει αλλάξει άρδην τον τρόπου που εργάζεται και επιχειρεί.

Με την τηλεργασία να είναι εδώ για να μείνει για το 54% των εργαζομένων, το μέλλον της εκτύπωσης αλλάζει. Στη χώρα μας, η αύξηση της ζήτησης ήταν εντυπωσιακή. Για τον μεγαλύτερο κατασκευαστή εκτυπωτικών λύσεων παγκοσμίως, την HP, οι πωλήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 16% για το οικονομικό έτος 2020, ενώ στο τρίμηνο Νοέμβριος 2020 – Ιανουάριος 2021 οι πωλήσεις εκτοξεύθηκαν, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 60%, κυρίως λόγω του homeprinting.

«Για περισσότερο από ένα χρόνο, παρατηρούμε ότι οι τεχνολογικοί και άλλοι περιορισμοί που στο παρελθόν εμπόδιζαν την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση ελαχιστοποιούνται. Με την άρση αυτών των περιορισμών, προέκυψε αυξημένη ζήτηση για εκτύπωση στο σπίτι» ανέφερε ο κ. Νίκος Χρηστάκης, γενικός διευθυντής ΗP Ελλάδας και Κύπρου, κατά την παρουσίαση σε δημοσιογράφους της νέας λύσης, με την ονομασία Instant Ink. Οι νέες τάσεις περιλαμβάνουν τη μετάβαση στο Cloud, τις συνδρομητικές υπηρεσίες, το υβριδικό μοντέλο εργασίας (και στο γραφείο και εξ αποστάσεως) και το ενδιαφέρον για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Μελάνι στην πόρτα σου οπουδήποτε στην Ελλάδα

Και δεν μιλάμε πια μόνο για μια συσκευή, αλλά για ένα smart οικοσύστημα βασισμένο στο Cloud. Το Instant Ink είναι μια συνδρομητική υπηρεσία, η οποία εντοπίζει πότε πρόκειται να τελειώσει το αυθεντικό μελάνι ή tonerτου εκτυπωτή και κάνει αυτόματα αποστολή νέου στους χρήστες όπου κι αν βρίσκονται, και κυρίως προτού ξεμείνουν. Η χρέωση της υπηρεσίας συνδυάζεται με τον αριθμό των σελίδων που εκτυπώνει ο χρήστης ανά μήνα και οδηγεί σε μέση μείωση του κόστους 50-60%, ενώ μπορεί να φτάσει ως και 70%.

Η υπηρεσία συνδυάζεται στο πακέτοHP+ με εφαρμογή cloud για να προσφέρει εργαλεία διαχείρισης εγγράφων και λειτουργίες εκτύπωσης και σάρωσης εξ αποστάσεως, με ασφάλεια για τις επιχειρήσεις, καθώς ο εκτυπωτής αποτελεί πύλη εισόδου για κακόβουλες επιθέσεις. Συγχρόνως, μέσω smartappο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί τη συνδρομή του και να μεταφέρει σελίδες στον επόμενο μήνα.

Η νέα συνδρομητική υπηρεσία, που έχει ήδη 9 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως, είναι διαθέσιμη από τις 27 Απριλίου 2021 σε συνολικά 36 αγορές, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ο στόχος για τη χώρα μας, όπου το InstantInk προσφέρει πλήρη γεωγραφική κάλυψη, είναι να φτάσει, όπως επισήμανε ο κ. Χρηστάκης, το 5% των νέων προϊόντων που πωλούνται να συνοδεύονται από συνδρομές.

Επιπλέον της ευκολίας που προσφέρει, επιτρέπει στους χρήστες να ανακυκλώσουν εύκολα τα δοχεία μελανιών. Η HP συμπεριλαμβάνει την προπληρωμένη ανακύκλωση με την παράδοση του δοχείου, ώστε το χρησιμοποιημένο μελάνι να επιστρέφεται δωρεάν για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
DBRS για Attica Bank: Στα 2,3 δισ. τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα
Επιχειρήσεις |

DBRS για Attica Bank: Στα 2,3 δισ. τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα

Η Attica Bank εκτιμά πώς η επιπλέον ζημιά που θα προκύψει από ενδεχόμενη πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου μέσω τιτλοποίησης υπό το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής ΙΙΙ, δεν θα ξεπεράσει το ποσό των 400 εκατ. ευρώ. 

Space Hellas: Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου
Academia |

Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου η Space Hellas

Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη λήψη των κατάλληλων τεχνικών μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου παραβίασης ή καταστροφής των πληροφοριακών του συστημάτων