«Τα ποιοτικά, τοπικά προϊόντα και η ελληνική-μεσογειακή διατροφή έχουν τεθεί στην προμετωπίδα της επικοινωνιακής στρατηγικής του ΕΟΤ».
Αυτό τόνισε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, μιλώντας στη διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Ελληνική-Κυπριακή Γαστρονομία – Γέφυρες για τον Τουρισμό και το Επιχειρείν», που διοργάνωσε η οργάνωση AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας – Αχαΐα.
Όπως ανέφερε η κα Γκερέκου, οι επισκέπτες θέλουν πλέον να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής και για το λόγο αυτό ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν να επιβραβεύουν:
• πράσινους προορισμούς που σέβονται το περιβάλλον,
• εναλλακτικούς προορισμούς μακριά από τα μαζικά πρότυπα, που θα τους προσφέρουν αυθεντικές βιωματικές εμπειρίες,
• τοπικά προϊόντα, που ακολουθούν βιολογικές πρακτικές καλλιέργειας και έχουν διεθνείς πιστοποιήσεις ποιότητας, και
• προορισμούς που ακολουθούν το παγκόσμιο κίνημα του «zero food waste».
«Είναι ανάγκη, λοιπόν, να αλλάξουν οι πολιτικές της Κεντρικής Διοίκησης και οι πρακτικές του επιχειρείν στις χώρες μας, μα πάνω απ’ όλα να αλλάξει η κουλτούρα των τοπικών κοινωνιών μας» σημείωσε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, διευκρινίζοντας ότι «οι πρακτικές βιωσιμότητας δεν είναι ένα ομιχλώδες θεωρητικό σχήμα, αλλά μια ξεκάθαρα έξυπνη επιχειρηματική κίνηση που ενισχύει το brand της χώρας μας, αλλά και σημαντική προϋπόθεση προκείμενου να απορροφήσουμε και να αξιοποιήσουμε τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης».
Ολοκληρώνοντας, η κα Γκερέκου χαρακτήρισε την ελληνική και κυπριακή διατροφή, που είναι αυθεντικά κομμάτια της μεσογειακής διατροφής, ως θησαυρό για την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς «προσφέρουν μοναδικές βιωματικές εμπειρίες ειδικά αν συνδυαστούν με άλλες μορφές τουρισμού, όπως τον πολιτιστικό, τον θρησκευτικό, τον φυσιολατρικό, τον τουρισμό ευεξίας κλπ., και με αυτό τον τρόπο μπορεί να συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι που αποτελεί βασικό ζητούμενο και για τις δύο χώρες».
Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανάδειξη της ελληνικής και κυπριακής γαστρονομίας ως μέσο προώθησης προϊόντων διατροφής και υπηρεσιών φιλοξενίας, καθώς και η παρουσίαση δράσεων που συνδυάζουν τη γαστρονομία με τον τουρισμό, ενισχύοντας τις θετικές εμπειρίες του επισκέπτη.
Χαιρετισμούς απηύθυναν, ακόμα, η Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Σάββας Περδίου, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Χάρης Λοιζίδης, ο Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Άρης Σουλούνιας, και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τυροκόμων, Κύπρου Γεώργιος Πέτρου.
Latest News
Σε πτωτική πορεία για 5ο μήνα η πληρότητα στα ξενοδοχεία - Σημαντική αύξηση τιμών [γραφήματα]
Η πορεία στα ξενοδοχεία στην Αθήνα αναδεικνύει σημαντικές τάσεις και προκλήσεις - Πώς διαμορφώνεται η μέση τιμή δωματίου
Έσπασε τα κοντέρ το λιμάνι του Ηρακλείου: Πάνω από μισό εκατ. οι επιβάτες κρουαζιέρας
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου καταγράφει νέο ιστορικό ρεκόρ επισκεψιμότητας από την κρουαζιέρα για το 2024
Το ελληνικό νησί ανάμεσα στα 100 πιο όμορφα
Τι αποκαλύπτει ο ετήσιος κατάλογος που δημοσίευσε το Business Insider
«Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρά ατού» - Ο Θεοχάρης για τη θέση του ΓΓ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού
Στην ισχύ του πρωταγωνιστή στην τουριστική αγορά της νοτιοανατολικής Ευρώπης-Μεσογείου αναφέρθηκε ο Χάρης Θεοχάρης
Πόσο κοστίζει η διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία της Αθήνας [γραφήματα]
Στα ύψη εκτοξεύτηκαν και οι πληρότητες στα ξενοδοχεία - Τι δείχνουν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων
Πώς απαντά η κρουαζιέρα στον υπερτουρισμό - Οι επενδύσεις σε θέρετρα και τα ιδιωτικά νησιά
Η κρουαζιέρα ρίχνει δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα δημοφιλή θερέτρα - Η αύξηση της επιβατικής κίνησης και ο ρόλος του Airbnb
Η κλιματική αλλαγή διευρύνει την τουριστική σεζόν στην Κρήτη
Πολλά ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό στην Κρήτη
Airbnb για γερά νεύρα - Ανιχνευτές καπνού, ασφάλιση και φαρμακείο
Νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού θέτει κανόνες και προδιαγραφές για τα Airbnb - Πότε θα τεθεί σε εφαρμοργή
Στα 180 ευρώ αυξάνεται το Thessaly Pass για τη Μαγνησία
Με κοινή υπουργική απόφαση αυξάνεται το ποσό για το Thessaly Pass, καθώς και για το Evros Pass
Οι Τούρκοι τουρίστες «βούλιαξαν» τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
Ενεση ρευστότητας δέχτηκε ο ελληνικός τουρισμός από τις αφίξεις χιλιάδων Τούρκων τουριστών - Τι δηλώνουν στον ΟΤ παράγοντες της αγοράς