«Τα ποιοτικά, τοπικά προϊόντα και η ελληνική-μεσογειακή διατροφή έχουν τεθεί στην προμετωπίδα της επικοινωνιακής στρατηγικής του ΕΟΤ».
Αυτό τόνισε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, μιλώντας στη διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Ελληνική-Κυπριακή Γαστρονομία – Γέφυρες για τον Τουρισμό και το Επιχειρείν», που διοργάνωσε η οργάνωση AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας – Αχαΐα.
Όπως ανέφερε η κα Γκερέκου, οι επισκέπτες θέλουν πλέον να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής και για το λόγο αυτό ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν να επιβραβεύουν:
• πράσινους προορισμούς που σέβονται το περιβάλλον,
• εναλλακτικούς προορισμούς μακριά από τα μαζικά πρότυπα, που θα τους προσφέρουν αυθεντικές βιωματικές εμπειρίες,
• τοπικά προϊόντα, που ακολουθούν βιολογικές πρακτικές καλλιέργειας και έχουν διεθνείς πιστοποιήσεις ποιότητας, και
• προορισμούς που ακολουθούν το παγκόσμιο κίνημα του «zero food waste».
«Είναι ανάγκη, λοιπόν, να αλλάξουν οι πολιτικές της Κεντρικής Διοίκησης και οι πρακτικές του επιχειρείν στις χώρες μας, μα πάνω απ’ όλα να αλλάξει η κουλτούρα των τοπικών κοινωνιών μας» σημείωσε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, διευκρινίζοντας ότι «οι πρακτικές βιωσιμότητας δεν είναι ένα ομιχλώδες θεωρητικό σχήμα, αλλά μια ξεκάθαρα έξυπνη επιχειρηματική κίνηση που ενισχύει το brand της χώρας μας, αλλά και σημαντική προϋπόθεση προκείμενου να απορροφήσουμε και να αξιοποιήσουμε τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης».
Ολοκληρώνοντας, η κα Γκερέκου χαρακτήρισε την ελληνική και κυπριακή διατροφή, που είναι αυθεντικά κομμάτια της μεσογειακής διατροφής, ως θησαυρό για την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς «προσφέρουν μοναδικές βιωματικές εμπειρίες ειδικά αν συνδυαστούν με άλλες μορφές τουρισμού, όπως τον πολιτιστικό, τον θρησκευτικό, τον φυσιολατρικό, τον τουρισμό ευεξίας κλπ., και με αυτό τον τρόπο μπορεί να συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι που αποτελεί βασικό ζητούμενο και για τις δύο χώρες».
Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανάδειξη της ελληνικής και κυπριακής γαστρονομίας ως μέσο προώθησης προϊόντων διατροφής και υπηρεσιών φιλοξενίας, καθώς και η παρουσίαση δράσεων που συνδυάζουν τη γαστρονομία με τον τουρισμό, ενισχύοντας τις θετικές εμπειρίες του επισκέπτη.
Χαιρετισμούς απηύθυναν, ακόμα, η Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Σάββας Περδίου, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Χάρης Λοιζίδης, ο Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Άρης Σουλούνιας, και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τυροκόμων, Κύπρου Γεώργιος Πέτρου.
Latest News
Ρεκόρ επισκεπτών στα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας
Τα χιονοδρομικά κέντρα δεν προσελκύουν μόνο τους Έλληνες που αγαπούν το βουνό και το χιόνι αλλά και τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας για τουρισμό αυτήν την περίοδο
Κεφαλογιάννη: Στα 8,7 εκατ. ο εκσυγχρονισμός του χιονοδρομικού στον Παρνασσό
Η κ. Κεφαλογιάννη ενημερώθηκε για την ομαλή λειτουργία των αναβατήρων, αλλά και για τις σύντομες αναμονές στις αφετηρίες τους, παρά το γεγονός ότι η προσέλευση ήταν υψηλή
Το ελληνικό νησί ανάμεσα στους 10 προορισμούς της Ευρώπης με τις καλύτερες παραλίες
Ελικοειδή πλακόστρωτα δρομάκια με λευκά και μπλε σπιτάκια, ατελείωτη θέα στο απαστράπτον Αιγαίο, παραθαλάσσιες ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας
ΕΟΤ: Έκθεση προβολής του ελληνικού κοσμήματος και πολιτιστικές δράσεις τον Ιανουάριο
Από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο η έκθεση «A jewel made in Greece», στο πλαίσιο της 11ης συνάντησης δημιουργών κοσμήματος της φερώνυμης πλατφόρμας
Ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» με τους προορισμούς
Ταξιδιωτικοί οδηγοί εκδίδουν λίστες για το ποιοι προορισμοί θα πρέπει να αποφευχθούν για το 2025, συνιστώντας στους τουρίστες να το ξανασκεφτούν
Ρεκόρ εσόδων από την κρουαζιέρα το 2024 αλλά και γκρίνια για το «τέλος»
Τα έσοδα από την κρουαζιέρα ανήλθαν στο 1 δισ. ευρώ το 2024 – Διαμαρτύρονται οι εταιρείες για την επιβολή του τέλους
Οι δέκα καλύτεροι εναλλακτικοί προορισμοί για το 2025
Από το Καζακστάν και τη Ρουμανία ως τα όρη Κατσκάτ, τις «Ποντιακές Άλπεις» της Τουρκίας, οι πιο «χοτ» ταξιδιωτικοί προορισμοί του 2025 είναι εκείνοι που ξεφεύγουν από την πεπατημένη.
Τουρισμός για Όλους: Έρχεται νέο voucher έως 600 ευρώ - Οι δικαιούχοι
Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το Τουρισμός για Όλους - Υπεγράφη η προγραμματική συμφωνία
Ξενοδοχεία: Με deals 600 εκατ. φεύγει το 2024 – Οι πρωταθλητές σε εξαγορές
Οι εξαγορές και οι επενδύσεις στα ξενοδοχεία ήταν υπετριπλάσιας αξίας σε σχέση με το 2023
Έρχεται το «Τουρισμός για Όλους 2025» - Οι δικαιούχοι και τα ποσά
Το «Τουρισμός για Όλους» για την ενίσχυση του ορεινού και χειμερινού τουρισμού προβλέπει αυξημένη επιδότηση για την χαμηλή περίοδο