![Κοντογεώργης: Από εβδομάδα οι τελικές αποφάσεις για την κατάργηση των SMS](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/05/troxaia-elegxos-scaled.jpg)
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί το sms μετακίνησης από την ερχόμενη εβδομάδα, μαζί με την επαναλειτουργία και άλλων κοινωνικοικονομικών δραστηριοτήτων, άφησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.
«Όσο αίρονται τα περιοριστικά μέτρα τόσο απομειώνεται η αξία κάποιων άλλων. Τα sms επιτέλεσαν το ρόλο τους. Βοήθησαν στον έλεγχο της πανδημίας και στην καλή εφαρμογή των μέτρων. Την επόμενη εβδομάδα που θα ανοίξουν και άλλες οικονομικές δραστηριότητες θα συζητηθεί το θέμα και θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις» σημείωσε.
«Μπήκαμε φάση σταδιακής αποκατάστασης κοινωνικών και οικονομικών λειτουργιών. Ταυτόχρονα εξετάζουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αυτά πηγαίνουν χέρι – χέρι μαζί. Έτοιμοι να παρέμβουμε αν υπάρξουν τοπικές εξάρσεις» πρόσθεσε.
Σχετικά με την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων στις 15 Μαΐου, υπογράμμισε ότι αυτή θα ισχύσει για όλους, «και τους έλληνες πολίτες και τους τουρίστες».
Για το εμβόλιο της AstraZeneca
Ερωτώμενος για το αν η απόφαση της Βρετανίας να μην χορηγείται το εμβόλιο Astrazeneca σε ηλικίες κάτω των 40 θα έχει κάποια επίδραση στην Ελλάδα, απάντησε πως «δεν αλλάζει κάτι στο εμβολιαστικό πρόγραμμα σε σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca», υπογραμμίζοντας ότι υπήρχε σημαντική συμμετοχή στο συγκεκριμένο εμβόλιο τις ημέρες του Πάσχα.
Ακόμα, αποκάλυψε, ότι αρχές Ιουνίου, θα μπορούν οι εμβολιασμένοι να επιλέγουν με ποιο εμβόλιο θέλουν να εμβολιαστούν.
«Αν κάποιος άνθρωπος δεν θέλει να εμβολιαστεί με συγκεκριμένο εμβόλιο, όταν υπάρχει επάρκεια και διαθεσιμότητα, θα του δοθεί η δυνατότητα να διαλέξει εμβόλιο. Αρχές Ιουνίου θα μπορέσει να προχωρήσει ο εμβολιασμός των ηλικιακών ομάδων με όλα τα εμβόλια» σημείωσε.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Τραπεζοϋπάλληλοι: Συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των τραπεζών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/otoe.jpg)
Πρώτη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους τραπεζίτες για τη συλλογική σύμβαση - Τι συζήτησαν
Αυξήσεις και βελτίωση εργασιακών δικαιωμάτων ζητούν οι τραπεζοϋπάλληλοι - Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις με τις τράπεζες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ
![Τραμπ: Επικοινωνία με Πούτιν για τον «τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/trump_putin-600x387.jpg)
Τραμπ: Επικοινωνία με Πούτιν για τον «τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»
Τι αναφέρει το Reuters για την επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν
![Φυσικό Αέριο Ελλάδος: Ο πρώτος πάροχος που προσφέρει σύναψη συμβολαίων μέσω gov.gr](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/mitropoulos-fysiko-aerio-600x400.jpg)
Η «Φυσικό Αέριο Ελλάδος» στην ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr για αλλαγή παρόχου
Η «Φυσικό Αέριο Ελλάδος», αναπτύσσει υποδομές για σύναψη συμβολαίων μέσω gov.gr-Εξοικονόμηση χρόνου στην υποβολή των αιτήσεων
![Πολύκαστρο: Εκτροχιασμός εμπορικού τρένου – Κλειστή για δύο μήνες θα μείνει η γραμμή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/treno.jpg)
Εκτροχιάστηκε εμπορικό τρένο στο Πολύκαστρο – Κλειστή για δύο μήνες η γραμμή
Δεν κινδύνευσε το προσωπικό της αμαξοστοιχίας, ανέφερε η Hellenic Train – Κλειστή η γραμμή έως και δύο μήνες, για να αποκατασταθεί η βλάβη που προκάλεσε τον εκτροχιασμό στο Πολύκαστρο
![«Χαμένες» 6,5 εκατ. ώρες στον Κηφισό, στο περίμενε… για Μετρό – Κανένα σχέδιο από Σταϊκούρα για το κυκλοφοριακό [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/12_02_ot_botilia_EXO3-600x352.png)
«Χαμένες» 6,5 εκατ. ώρες στον Κηφισό, στο περίμενε… για Μετρό – Κανένα σχέδιο από Σταϊκούρα για το κυκλοφοριακό [γραφήματα]
Στα αζήτητα από τον αρμόδιο υπουργό Χρ. Σταϊκούρα προτάσεις για οδικά έργα που θα αντιμετωπίσουν το κυκλοφοριακό της Αθήνας – Αργούν νέα λεωφορεία, βαγόνια και Γραμμή 4 του Μετρό
![Κωνσταντίνος Τασούλας: Εξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας με 160 ψήψους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/TASOUL-600x400.jpeg)
Ο Κώστας Τασούλας είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Εξελέγη με 160 ψήψους
Γίνεται ο 9ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας - Στις 13 Μαρτίου η ορκωμοσία του
![ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-15-600x397.jpg)
ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ
Ο Μασκ και ο Τραμπ υπολόγισαν την εξοικονόμηση για το Δημόσιο σε 1 τρισ. δολάρια από τον «περιορισμό της σπατάλης», στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες
![Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/07/metarr-600x313.jpg)
Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση από τον πάτο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών
![Σαντορίνη: 5 Ρίχτερ ταρακούνησαν τους κατοίκους τα ξημερώματα της Τετάρτης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorin-600x400.jpeg)
Σαντορίνη: Ξανά σεισμός 5 Ρίχτερ τη νύχτα
Δεν έχουν τέλος οι σεισμοί στις Κυκλάδες, με τα νησιά Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη να βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο
![Ακίνητα: Fast track αναγνώριση για όσα είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/evakinita6045-600x400.jpg)
Fast track αναγνώριση για όσα είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη» - Πώς θα γίνει η διόρθωση
Μπορούν να δηλωθούν ακίνητα με τη διαδικασία του «πρόδηλου σφάλματος» – Οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν συμβόλαια δεν χρειάζεται να προσφύγουν στα δικαστήρια