Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ήταν κεντρικός ομιλητής στην Διαδικτυακή Ημερίδα «Ελληνική και Κυπριακή Γαστρονομία: Γέφυρες για τον Τουρισμό και το Επιχειρείν», που πραγματοποίησε χθες (6/5/2021) το Τμήμα AHEPA HJ25 «Άγιος Ανδρέας» Αχαΐας, με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Τουρισμού κας Σοφίας Ζαχαράκη και του Κύπριου ομολόγου της κ. Σάββα Περδίου, της Προέδρου του ΕΟΤ κας Άντζελας Γκερέκου και πολλών άλλων εκπροσώπων και επικεφαλής ελληνικών και κυπριακών επιμελητηρίων και λοιπών φορέων από το χώρο του τουρισμού και της γαστρονομίας.
Ο κ. Χρυσουλάκης υπογράμμισε ότι η ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας διεθνώς και η ανάπτυξη, προβολή και προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού, καθώς και η προώθηση των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, αποτελούν σημαντικό πυλώνα στοχευμένης δράσης για τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και για τα Γραφεία Δημόσιας Διπλωματίας στο εξωτερικό, τα οποία έχουν εντάξει τη γαστρονομική διπλωματία σε ένα συνεκτικό σχέδιο στρατηγικής επικοινωνίας κατά τις επαφές τους με τα διεθνή Μέσα και τα εξειδικευμένα έντυπα του τουριστικού και γαστρονομικού Κλάδου.
Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά και τη σημασία του γαστρονομικού προϊόντος για όλη τη διατροφική αλυσίδα, επεσήμανε την ιδιαίτερη τάση που παρατηρείται στις μέρες μας για αναζήτηση αυθεντικότητας από τους ξένους επισκέπτες μέσα από τις γευστικές εμπειρίες του κάθε τόπου ξεχωριστά, τάση που αναπόφευκτα οδηγεί στη λεγόμενη «γεωγραφική» ή «περιφερειακή γαστρονομία» και προάγει τις διάφορες περιοχές της χώρας αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα και τον αγροδιατροφικό τους πλούτο.
Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Υπουργείου Τουρισμού σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση μιας συνολικής εικόνας για την αναδιάρθρωση, συστηματοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού, στα μέτρα ουσιαστικής και συστηματικής ενίσχυσης του γαστρονομικού τουριστικού προϊόντος, καθώς και στις προτάσεις για την καθιέρωση επικαιροποιημένου Ειδικού Σήματος Ποιότητας και τη δημιουργία ενός Σχεδίου Εθνικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουρισμού.
Κλείνοντας, ο κ. Χρυσουλάκης τόνισε ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας θα στηρίζει πάντα τις δράσεις γαστρονομικού τουρισμού και θα προωθεί την ελληνική γαστρονομία σε όλο τον κόσμο, αναλαμβάνοντας τον συντονιστικό ρόλο μεταξύ των συναρμοδίων υπηρεσιών, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή προβολή και δημοσιότητα των δράσεων της ελληνικής πλευράς στον συγκεκριμένο τομέα. «Κάνοντας αυτό», τόνισε, «και χρησιμοποιώντας την ήπια ισχύ της γαστρονομίας, έχουμε την πεποίθηση ότι αναδεικνύουμε αποτελεσματικά και όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την πατρίδα μας, προωθώντας με τον καλύτερο τρόπο την θετική εικόνα της χώρας στο διεθνές κοινό».
Latest News
Από τη Μεγάλη Βρετανία στα ορεινά θέρετρα και τα spa - Το πλάνο του ομίλου Λάμψα
Ήδη ο όμιλος Λάμψα «τρέχει» επενδυτικά προγράμματα για ξενοδοχεία σε ορεινούς προορισμούς - Το πλάνο για τη Μεγάλη Βρετανία
«Απογειώθηκαν» τα ελληνικά αεροδρόμια το 11μηνο - Έχασε έδαφος η Μύκονος [πίνακας]
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Fraport για την επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας
Τα Aria Hotels παρουσιάζουν το Ventus di Milo στη Μήλο
Τα Aria Hotels συνεχίζουν να καινοτομούν και να επενδύουν στον τομέα της βιώσιμης φιλοξενίας και ανάπτυξης
Το «mega στόρι» της επόμενης δεκαετίας στον τουρισμό μυρίζει... κάρι
Μέχρι το 2034, οι δαπάνες των Ινδών ταξιδιωτών για ταξίδια εκτός συνόρων προβλέπεται να υπερδιπλασιαστούν στα 76,8 δισεκατομμύρια δολάρια
Όμιλος Λάμψα: Ανοίγει το 4ο ξενοδοχείο στην Αθήνα - Η ιστορία του ακινήτου από την εποχή της κατοχής
Ο όμιλος Λάμψα επένδυσε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ για να το «μεταμορφώσει» από χώρο κατοικιών σε ξενοδοχείο
Παράθυρο Κεφαλογιάννη για αλλαγές στο πλαίσιο των Airbnb
Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιμέρους αλλαγές στο νομοσχέδιο που αφορά στις μισθώσεις τύπου Airbnb
Ερχονται «χρυσές» ημέρες στον τουρισμό - Η πρόβλεψη του WTO
Οι περισσότερες περιοχές σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη ξεπεράσει to 100% της τουριστικής ανάκαμψης, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού
Επένδυση ύψους 200 εκατ. προωθεί στο Καβούσι το Metaxa Hospitality Group
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ που εγκρίνει το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) «CAPE THOLOS»
Ο Μισέλ Ρουσό , νέος πρόεδρος ανώτατου εκτελεστικού συμβουλίου της Star Alliancεe
Ο Μισελ Ρουσσώ ηγείται της στρατηγικής κατεύθυνσης της Star Alliance, η οποία απαρτίζεται από 25 αεροπορικές εταιρείες - μέλη σε παγκόσμιο επίπεδο.
Airbnb: Επιπλέον «χαράτσι» 600 ευρώ φέρνουν τα νέα μέτρα
Έντονες είναι οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο βραχυχρόνιας μίσθωσης (τύπου Airbnb)