Με τον καιρό να… ανοίγει και τον κόσμο να μοιάζει ασυγκράτητο, τα πρόστιμα για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων συνεχίστηκαν και χθες, αποφέροντας στα Ταμεία άλλα 240.000 ευρώ περίπου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, χθες διενεργήθηκαν συνολικά 108.462 έλεγχοι από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία), οι οποίες κατέγραψαν 758 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Από τους ελέγχους επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 240.400 ευρώ, ενώ πραγματοποιήθηκε και μία σύλληψη. Επίσης πέντε επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν σε αναστολή της λειτουργίας τους για 15 ημέρες.

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη χρήση μάσκας και μη τήρηση αποστάσεων, μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης ή επίδειξη μη νόμιμης βεβαίωσης μετακίνησης, μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ο Ντόναλντ Τραμπ, η απόπειρα δολοφονίας και «το τουφέκι της Αμερικής»
Επικαιρότητα |

Ο Ντόναλντ Τραμπ, η απόπειρα δολοφονίας και «το τουφέκι της Αμερικής»

Στην απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιήθηκε το best seller ημιαυτόματο στις ΗΠΑ, όμως το θέμα της μαζικής οπλοκατοχής θάβεται προεκλογικά προσώρας «κάτω από το χαλί»