
H έναρξη του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 15 Μαΐου, 2021. Για μία ακόμη χρονιά, και εφαρμόζοντας όλους τους ενδεδειγμένους κανόνες λειτουργίας και τα πρωτόκολλα ασφαλείας, το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή, καθώς περισσότεροι από 1.000 καλεσμένοι ομιλητές από 42 χώρες θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις με φυσική και διαδικτυακή συμμετοχή.
Η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπό την Αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται το Φόρουμ των Δελφών, θα πραγματοποιήσει εισαγωγική ομιλία, ενώ στη συνέχεια η Α.Ε. Πρόεδρος της Εσθονίας Kersti Kaljulaid και η Α.Ε. Πρόεδρος της Σλοβακίας Zuzana Čaputová θα απευθύνουν στο κοινό του Φόρουμ των Δελφών διαδικτυακό χαιρετισμό.
Το φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει υψηλούς προσκεκλημένους που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προκειμένου να παρευρεθούν και να συζητήσουν ζωντανά στα ειδικά διαμορφωμένα στούντιο του Ζαππείου.
Ηγέτες χωρών όπως οι Πρωθυπουργοί της Ισπανίας Pedro Sánchez, της Σλοβενίας Janez Janša, του Μαυροβουνίου Zdravko Krivokapić, της Βόρειας Μακεδονίας Zoran Zaev, ο Πρόεδρος της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Milorad Dodik, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος και ο πρώην Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Tony Blair, θα λάβουν μέρος με φυσική παρουσία στις σημαντικές συζητήσεις που θα διεξαχθούν στη διάρκεια του εξαήμερου Φόρουμ.
To πρόγραμμα του 6oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών θα μεταδίδεται ζωντανά σε 4 ταυτόχρονα live streams και είναι δομημένο σε 10 θεματικούς πυλώνες:
- 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: 1821- 2021
- Γεωπολιτική και Διεθνής Ασφάλεια
- Παγκόσμια Οικονομία
- Το Μέλλον της Ευρώπης
- Βιωσιμότητα και Κλιματική Αλλαγή
- Άνθρωποι, Οργανώσεις και Κοινωνία
- Τεχνολογία και το Μέλλον της Ανάπτυξης
- Ελλάδα: Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις και Βιώσιμη Ανάπτυξη
- Υγεία
- Παιδεία και Εκπαίδευση


Latest News

Τραμπ: Απειλές σε πολιτικούς, εισαγγελείς και δημοσιογράφους σε ομιλία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τους αντιπάλους του με φυλάκιση σε ομιλία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό – Σε ποιες αλλαγές κατέληξε ο Μητσοτάκης
Ο ανασχηματισμός αναμένεται να ανακοινωθεί έως το μεσημέρι της Παρασκευής - Εκτιμάται ότι αυτή τη φορά θα είναι πιο ευρύς
![Δημογραφικό: Αρνητικό ρεκόρ γεννήσεων στην Ευρώπη [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/07/dimografiko-600x337.jpg)
Τεράστιο «αγκάθι» το δημογραφικό για την Ευρώπη - Αρνητικό ρεκόρ γεννήσεων [γραφήματα]
Το συνολικό ποσοστό γονιμότητας στις 27 χώρες μέλη ήταν 1,38 γεννήσεις ανά γυναίκα.

Το μέλλον της Ευρώπης χωρίς τις «πλάτες» της Δύσης όπως την ξέραμε
Μεγάλες αλλαγές αναμένεται να σημειωθούν στο μέλλον της Ευρώπης, καθώς οι σχέσεις με τις ΗΠΑ βρίσκονται σε μία αρκετά κρίσιμη καμπή