Συνεχή άνοδο παρατηρείται στο mobile internet στην Ελλάδα, με εννέα στους 10 χρήστες χρησιμοποιούν το κινητό τους για να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Οι Έλληνες αποκτούν ολοένα και περισσότερο πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με έρευνα της MRB για το 5G, για λογαριασμό της Wind to 95% των ερωτηθέντων κάνει καθημερινή χρήση internet από το κινητό του τηλέφωνο, μόλις το 1% κάθε 2-3 ημέρες, το 3% κάθε 3 – 4 ημέρες και το 1% λιγότερο συχνά.

Στην έρευνα αναφέρεται ότι το 66% αποτελεί χρήση Wi-Fi και μόλις το 34% χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Όπως σημειώνεται στα σχετικά συμπεράσματα, σε µια εποχή που ο Έλληνας καταναλωτής έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα στη δική του τεχνολογική αναβάθμιση για να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες και έχει μετατρέψει το σπίτι σε ένα hub, µε τη συνδεσιμότητα της κινητής τηλεφωνίας να έχει δομικό ρόλο, η εγκατάσταση υποδομών δικτύου 5G έχει κεντρικό ρόλο για την ανταγωνιστικότητα της χώρας και της Ευρώπης, καθώς αναμένεται ότι θα αποτελέσουν βάση για τον ψηφιακό και τον πράσινο μετασχηματισμό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:

1. Το 5G δημιουργεί θετική αποδοχή, με πλέον ισχυρό όφελος τη «γρήγορη και αναβαθμισμένη ταχύτητα». Επειδή όμως δεν συνδέεται µε κάποιο άλλο διακριτό και ισχυρό όφελος, δεν δημιουργεί ακόμη ενθουσιασμό στον καταναλωτή.

2. Η χρήση του Internet από το κινητό είναι καθολική. Σύμφωνα με την έρευνα, η χρήση Internet από το κινητό είναι καθημερινή σχεδόν καθολικά από 9 στους 10 κατοίκους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, για διάφορες χρήσεις, social media, εργασία, σερφάρισµα κ.λπ.

3. Ο καταναλωτής έχει εξοικειωθεί με τον όρο 5G, τον αντιλαμβάνεται ως «hot news» του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και το 62% το συνδέει, σε αυθόρμητη αναφορά, με την ταχύτητα.

4. Θετική φαίνεται η αποδοχή του 5G στα πρώτα του στάδια, με το 65% των ερωτηθέντων να δηλώνει θετικά διακείμενο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
ThreatScene Greece: Ανακοίνωση νέου εξειδικευμένου τμήματος για την ναυτιλία
Τεχνολογία |

«Ασπίδα» από τις κυβερνοεπιθέσεις και στη ναυτιλία στήνει η ThreatScene Greece

«Στην ThreatScene, η αποστολή μας δεν σταματά μόνο στη ναυτιλία. Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το σύνολο των επιχειρήσεων απέναντι στις κυβερνοαπειλές», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Τασιοπούλου

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα οφέλη, το υψηλό κόστος και οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας
Tεχνητή νοημοσύνη |

Μιχάλης Μπλέτσας (MIT): Η AI μου έχει στερήσει τον ύπνο

Ο διοικητής της Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας προσδιόρισε ως ζητούμενο το «να αναπτύξουμε δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να δουλέψουμε με την τεχνητή νοημοσύνη και όχι για την τεχνητή νοημοσύνη»