Αμετάβλητα στα 96,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα άφησε σήμερα τα εκτιμώμενα επίπεδα παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου ο ΟΠΕΚ, με ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως των 6 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

Επίσης, στη μηνιαία έκθεση του, ο Οργανισμός προχώρησε σε πτωτική αναθεώρηση του για το ρυθμό αύξησης της προσφοράς, κατά 200.000 βαρέλια ημερησίως από την εκτίμηση του προηγουμένου μήνα. Έτσι, ο ρυθμός αύξησης της προσφοράς διαμορφώθηκε στα 700.000 βαρέλια την ημέρα, ήτοι δηλαδή στα 63,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα κατά μέσο όρο.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο μήνα, τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν σε νέα αύξηση στα επίπεδα προσφοράς πετρελαίου περίπου κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, συμφωνώντας πως η παγκόσμια ζήτηση ανακάμπτει συνεχώς λόγω της σταθεροποίησης των αγορών και της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα.

Επίσης, στην έκθεση του ο ΟΠΕΚ, δίνει τις δικές του εκτιμήσεις για την πορεία ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας και μάλιστα αναβαθμίζοντας τις προβλέψεις του στο 5,5% για τη φετινή χρονιά. Στα επιμέρους νούμερα, «βλέπει» ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο 6,2% φέτος, ανάπτυξη της Ευρωζώνη στο 4,2% και σημαντική αύξηση της κινεζικής ανάπτυξης στο 8,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές