
Το πλήρες άνοιγμα των υπερατλαντικών πτήσεων ζητούν με επιστολή τους οι διευθύνοντες σύμβουλοι των κορυφαίων αεροπορικών εταιρειών Ηνωμένων Πολιτειών και Βρετανίας, καλώντας μάλιστα τις δύο κυβερνήσεις σε συνάντηση κορυφής για να αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα.
Στην επιστολή, που υπογράφουν οι CEOs των American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines, British Airways, Virgin Atlantic και JetBlue Airways και η οποία απευθύνεται στην ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών αμφότερων των κρατών επισημαίνεται η ανάγκη να ανοίξουν πλήρως τα ταξίδια.
Άλλωστε, τα υγειονομικά δεδομένα έχουν βελτιωθεί αισθητά και οι πολίτες και των δύο χωρών θα μπορούν να επωφεληθούν από τα νέα υγειονομικά δεδομένα.
Συνάμα, εξάλλου, οι εταιρείες προειδοποιούν ότι θα πρέπει να γνωρίζουν τις αποφάσεις που θα ληφθούν εγκαίρως, καθώς θα χρειαστούν χρόνο προετοιμασίας για να δημιουργήσουν ένα πλάνο για το «restart» των υπηρεσιών, τον σχεδιασμό των διαδρομών και την οργάνωση του προσωπικού, όπως επίσης βέβαια για το marketing και την πώληση των εισιτηρίων.
Θυμίζουμε πως η αμερικανική κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει ισχυριστεί πως δεν θα απαιτήσει την έκδοση digital διαβατηρίων εμβολιασμού, όμως παραμένει ασαφές αν θα ορίσει τελικά συγκεκριμένα στάνταρ και οδηγίες που θα διευκολύνουν τους Αμερικανούς πολίτες να μπορούν να αποδείξουν στις ξένες κυβερνήσεις πως έχουν όντως εμβολιαστεί.
Για την ώρα οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες διατηρούν το μπλόκο που έχουν βάλει προς τους Αμερικανούς ταξιδιώτες, ενώ η Βρετανία επιτρέπει την επίσκεψη σε Αμερικανούς υπό την προϋπόθεση πως θα μπουν σε καραντίνα δέκα ημερών και θα διενεργήσουν δύο μοριακά Covid-19 τεστ. Από τις 17 Μαΐου, η βρετανική κυβέρνηση έχει δηλώσει πως θα επιτρέψει και πάλι όλα τα διεθνή ταξίδια, όμως στις σχετικές λίστες που καταρτίζει εξακολουθεί να έχει τις ΗΠΑ μεταξύ των κρατών όπου απαιτείται η παραμονή σε καραντίνα, γεγονός που προφανώς λειτουργεί αποτρεπτικά.
Αντιστοίχως, η αμερικανική κυβέρνηση τη Δευτέρα χαμήλωσε τη βαθμίδα στην οποία υπάγεται η Βρετανία, τοποθετώντας την στην κατηγορία 3 (Reconsider Travel), βάσει της οποίας οι Αμερικανοί συμβουλεύονται να αποφύγουν τα ταξίδια στη συγκεκριμένη χώρα ή να περιορίσουν την παραμονή τους στο ελάχιστο δυνατό.


Latest News

Μειωμένος στο 2,2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο στην ευρωζώνη - Στο 3,1% στην Ελλάδα
Οι υπηρεσίες αποτελούν η μεγαλύτερη συνιστώσα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 45,7% της τελικής νομισματικής καταναλωτικής δαπάνης

Αντιμέτωπη με νέα αγωγή στη Βρετανία η Google - Πιθανές αποζημιώσεις 5 δισ. λιρών
Η μήνυση ασκείται για λογαριασμό όλων των οργανισμών που εδρεύουν στη Βρετανία και που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες διαφήμισης αναζήτησης της Google από την 1η Ιανουαρίου 2011
![ΔΝΤ: Ηχηρό καμπανάκι για γήρανση πληθυσμού – Πλήγμα σε ανάπτυξη και συντάξεις [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_demographic22-600x352.png)
Καμπανάκι ΔΝΤ για τη γήρανση του πληθυσμού - «Πλήγμα» σε ανάπτυξη και... συντάξεις
Το ΔΝΤ προβλέπει χαμηλότερη ανάπτυξη και αυξημένες δημοσιονομικές πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία

Η ΕΕ απλοποιεί τη διαδικασία για την εφαρμογή του νόμου περί αποψίλωσης των δασών
Τα μέτρα θα πρέπει να οδηγήσουν σε μείωση κατά 30% στο διοικητικό κόστος, ανέφερε η Κομισιόν

Σοκ και δέος: Με δασμούς 245% απειλεί ο Τραμπ την Κίνα και φουντώνει τον εμπορικό πόλεμο
Η Κίνα αντιμετωπίζει τώρα δασμούς έως και 245% στις εισαγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες ως αποτέλεσμα των αντίποινων ενεργειών της, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Τι υπόσχονται βιομηχανίες στον Τραμπ για να αποφύγουν το χάος των δασμών
Θα χρειαστούν χρόνια για να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους την ίδια ώρα που η εμπορική πολιτική των ΗΠΑ παραμένει ασαφής

Το Χονγκ Κονγκ σταματάει την αποστολή δεμάτων στις ΗΠΑ, λόγω των δασμών Τραμπ
Οι ΗΠΑ είναι παράλογες, εκφοβίζουν και επιβάλλουν δασμούς καταχρηστικά, ανακοίνωσαν τα ταχυδρομεία του Χονγκ Κονγκ

Χαμηλότερος από τον αναμενόμενο ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάρτιο
Τι θα κάνει η Τράπεζα της Αγγλίας με τα επιτόκια

Η Κίνα αντικαθιστά τον κορυφαίο διεθνή εμπορικό διαπραγματευτή της
Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής για την Κίνα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις - Τι σηματοδοτεί η αλλαγή

Η Nvidia θα «χάσει» 5,5 δισ. καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πωλήσεις chip στην Κίνα
Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης τσιπ H20 σε «έναν υπερυπολογιστή στην Κίνα»