Η ΔΕΗ αναζητά συμμαχίες για να μπει στον τομέα των υπεράκτιων αιολικών πάρκων. «Πρόκειται να συνάψουμε συμπράξεις» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στην Αθήνα «για να εισέλθουμε στον τομέα των υπεράκτιων αιολικών πάρκων Αιγαίου. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ευκαιρίες για συνεργασία σ΄αυτόν τον τομέα.»  Ο κ. Μαύρος ανέφερε επίσης ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται να είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση υπεράτιων πάρκων αιολικής ενέργειας που επεξεργάζεται η Ελλάδα.

Η ΔΕΗ θέλει να περάσει στην μετά λιγνιτική περίοδο. Σύμφωνα με το Reuters, ως το 2025 θα άρει τη λειτουργία του συνόλου των λιγνιτικών μονάδων της, εκτός από μία. Παράλληλα σχεδιάζει δαπάνες  3,4 δις. ευρώ  για να επιταχύνει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και την αναβάθμιση του δικτύου διανομής ενέργειας στην χώρα.

Στόχος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες  είναι να ανέλθει η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της στα 1,5 gigawatt, κυρίως από αιολικούς, ηλιακούς και μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς έως το 2023, από περίπου 170 megawatt τώρα.

ΗΔΕΗ έχει συμφωνήσει να συστήσει μια κοινή επιχείρηση με τη γερμανική εταιρεία RWE , όπως αναφέρει το Reuters, μετά την υπογραφή πέρυσι μνημονίου συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων στην Ελλάδ.,

“Περιμένουμε ότι έως το τέλος του καλοκαιριού, θα έχει συσταθεί η κοινή εταιρεία με την RWE για να προχωρήσει η συμφωνία μας για την από κοινού ανάπτυξη έργων έως και 2 gigawatts στην Ελλάδα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαύρος.

Η RWE δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει το θέμα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Κλιματική αλλαγή: Θανάσιμη απειλή για εκατομμύρια ανθρώπους – Προστέθηκαν 41 μέρες επικίνδυνης ζέστης
Green |

Η κλιματική αλλαγή δείχνει τα δόντια της - Προστέθηκαν 41 μέρες επικίνδυνης ζέστης

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για την ανθρωπότητα, με τους καύσωνες εντείνονται κάθε χρόνο λόγω της καύσης ορυκτών καυσίμων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου