
Ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Σχεδιάζοντας μια βιώσιμη πόλη
«Η Αθήνα πρέπει να αλλάξει και δεν μπορεί πλέον να είναι ο φτωχός συγγενής», είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στον Δημοσιογράφο της εφημερίδας Τα Νέα και του ΣΚΑΙ Παύλο Τσίμα, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Delphi Forum.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι η πρωτεύουσα εκτός από την οικονομική και υγειονομική κρίση, πέρασε και μία αστική κρίση αφού 2 στους 5 κατοίκους την εγκατέλειψαν τα τελευταία χρόνια. «Μη γίνει η κρίση άλλοθι για να χάσει η Αθήνα άλλη μία γενιά», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στην κλιματική κρίση, τόνισε ότι είναι μία διεθνής πρόκληση που όμως απαιτεί τοπικές λύσεις. Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε και για τα μεγάλα έργα που τρέχουν όπως η Διπλή Ανάπλαση και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, το οποίο θα δημοπρατηθεί εντός του 2021 με σκοπό να ξεκινήσει η κατασκευή του σε εναν περίπου χρόνο.
Σε ερώτηση σχετικά με τον Μεγάλο Περίπατο, ο Δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε συνοπτικά τα οφέλη που προέκυψαν για την βιώσιμη κινητικότητα, αλλά και το περιβάλλον. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι τον τελευταίο χρόνο στην Πανεπιστημίου καταγράφηκε μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 27%.
«Πολλαπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό του Δήμου για το πράσινο», είπε ο κ. Μπακογιάννης προσθέτοντας ότι πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε και σύμπραξη με ιδιώτη και άμεσα θα υπάρξει μεγάλη διαφορά στην πόλη. Αναφέρθηκε επίσης σε άλλα έργα που γίνονται προς την ίδια κατεύθυνση όπως οι ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων και η αντικατάσταση των 47.000 φωτιστικών με νέας τεχνολογίας που θα προσφέρει μεγάλο ενεργειακό και οικονομικό όφελος.
Ανανεώνοντας το ραντεβού για το επόμενο Οικονομικό Φόρουμ, ο Δήμαρχος Αθηναίων υποσχέθηκε ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα υπάρχει πολύ σκόνη γιατί θα δουλεύουν πολλά εργοτάξια, αλλά τα έργα αυτά είναι που θα αλλάξουν τις γειτονιές και αυτό είναι τελικά που μετράει.


Latest News

Το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την αναβάθμισή του
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ρόλο συντονιστή για την παρακολούθηση του έργου των παραγωγικών υπουργείων

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Βλέπει υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ - Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Αν και δέχεται το ΧΑ κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, δεν δείχνουν προς ώρας ικανές να διαταράξουν την ανοδική του πορεία

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ουκρανία: Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά
Η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί με τρόπο βιαστικό μια εκεχειρία στην Ουκρανία χωρίς να αρνείται τη σχετική διαπραγμάτευση