![Λαβρόφ: Ζητά τετραμερή για τη Μ. Ανατολή – Επικοινωνία Μπλίνκεν-Νετανιάχου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/05/Λαβρόφ.jpg)
Συνεχίζονται οι διπλωματικές διεργασίες για την αποκλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών να ζητά σήμερα την κατεπείγουσα σύγκληση του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή.
«Το πιο επιτακτικό έργο είναι να συγκληθεί το Κουαρτέτο διεθνών διαμεσολαβητών – Ρωσία, ΗΠΑ, ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Λαβρόφ από τη Μόσχα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.
Ο Γκουτέρες από την πλευρά του τόνισε πως ο ΟΗΕ δεσμεύεται απόλυτα στην ενίσχυση των εργασιών του Κουαρτέτου.
Παράλληλα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Μπλίνκεν – Νετανιάχου, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό τις εκκλήσεις του «τερματισμό της βίας».
«Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την έκκλησή του προς όλα τα μέρη για μείωση των εντάσεων και για τερματισμό της βίας», ανέφερε σε ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Νωρίτερα, ο Μπλίνκεν είχε ανακοινώσει την αποστολή στην περιοχή του Χάντι Αμρ, υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιου για τις Ισραηλινο-Παλαιστινιακές Υποθέσεις, ο οποίος θα «ταξιδέψει στην περιοχή για να συναντηθεί με Ισραηλινούς και Παλαιστινίους… και να τους παροτρύνει εκ μέρους του προέδρου Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της βίας».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Ρωσία: Υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-22-600x361.jpg)
Ρωσία: Υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρει ότι η χώρα δεν έχει λάβει ακόμα ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία
![Τραμπ: «Ψαλίδι» στη χρηματοδότηση της ιατρικής έρευνας – Μεγάλος προβληματισμός](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/2025-02-05T205254Z_583250170_RC2EOCA20A8M_RTRMADP_3_USA-TRUMP-600x400.jpg)
«Ψαλίδι» Τραμπ στη χρηματοδότηση της ιατρικής έρευνας – Μεγάλος προβληματισμός
Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί ο περιορισμός της χρηματοδότησης των ιατρικών ερευνών στις ΗΠΑ από την κυβέρνηση Τραμπ
![Πέθανε ο «ιδρυτής πατέρας» της Ναμίμπια Σαμ Νουτζόμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-13-600x475.jpg)
Πέθανε ο «ιδρυτής πατέρας» της Ναμίμπια Σαμ Νουτζόμα
Ο Νουτζόμα ανέβηκε στην ηγεσία της χώρας το 1990
![New York Post: Νέες συνομιλίες Τραμπ με Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/2025-02-05T205254Z_583250170_RC2EOCA20A8M_RTRMADP_3_USA-TRUMP-600x400.jpg)
Νέες συνομιλίες Τραμπ με Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Δημοσίευμα της New York Post αναφέρει ότι ο Τραμπ δήλωσε πως διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου
![Γερμανία: Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/merz1-600x453.jpg)
Σταθερά πρώτος αλλά με απώλειες ο Μερτς - Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τις γερμανικές εκλογές
Βάσει νέας δημοσκόπησης στη Γερμανία το αριστερό Die Linke βλέπει πιθανότητες εισόδου στην Bundestag
![ΕΕ: Υπό έρευνα ο ρόλος της Ρωσίας στην αγορά λογισμικού για κρίσιμο ευρωπαϊκό σύστημα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/intro1-600x329.jpg)
Στο μικροσκόπιο της ΕΕ ο ρόλος της Ρωσίας για κρίσιμο ευρωπαϊκό έργο πληροφορικής
Η έρευνα εξετάζει πώς ο γαλλικός όμιλος Atos χρησιμοποίησε το γραφείο της Μόσχας για ευαίσθητο έργο πληροφορικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης
![Τραμπ: Νέο μέτωπο με τη Νότια Αφρική – «Παγώνει» κάθε αμερικανική βοήθεια στην Πρετόρια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/donald-trump-600x400.jpg)
Νέο μέτωπο Τραμπ με τη Νότια Αφρική – «Παγώνει» κάθε αμερικανική βοήθεια στην Πρετόρια
Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ δεν θα χορηγούν στο εξής βοήθεια στη Νότια Αφρική, επικαλούμενος νόμο που προβλέπει απαλλοτριώσεις γαιών, που διατείνεται ότι κάνει διακρίσεις σε βάρος των λευκών αγροτών
![Τουρκία: Σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/turkey-600x400.jpg)
Τουρκία: Σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης
Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην AFAD (Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών)
![Λίβανος: Ανακοινώθηκε ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης – Η ασυνήθιστη εμπλοκή των ΗΠΑ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Lebanon-600x417.jpg)
Ανακοινώθηκε ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης στον Λίβανο
Ο Λίβανος απέκτησε μία νέα κυβέρνηση που τηρεί τις ισορροπίες, καθώς τέσσερις υπουργούς θα έχει η Χεζμπολάχ στο υπουργικό συμβούλιο παρά τις αμερικανικές αντιρρήσεις