
Με τις δύο νέες εκθέσεις Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου στο Μέγαρο Σταθάτου και Sterling Ruby at Cycladic: Ceramics μέσα στην μόνιμη συλλογή Κυκλαδικής Τέχνης και στην Πτέρυγα Ντόλλη Γουλανδρή, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανοίγει στις 14Μαΐου τις πόρτες του στο κοινό.
Παράλληλα ανοίγουν το Cycladic Café και το Cycladic Shop, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.
Η έκθεση Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Περιλαμβάνει σημαντικά ευρωπαϊκά έργα του 19ου αιώνα και του ελληνικού Νεοκλασσικισμού σε διάλογο με αρχαία αριστουργήματα, υπό την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Δρος Φανής-Μαρίας Τσιγκάκου και του Καθηγητή Νικολάου Χρ. Σταμπολίδη.
Τα αντικείμενα της έκθεσης προέρχονται στην πλειονότητά τους από τη Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου, ένα μοναδικό «θησαυροφυλάκιο» φιλελληνικών καλλιτεχνικών έργων και αριστουργημάτων που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό.
Πρόκειται για ευρωπαϊκές, φιλελληνικές, καλλιτεχνικές δημιουργίες καθώς και έργα Ελλήνων καλλιτεχνών εμπνευσμένα από θέματα της αρχαιότητας που παρουσιάζονται σε διάλογο με αυθεντικές αρχαιότητες από μεγάλα Μουσεία της Ιταλίας και της Ελλάδας, όπως τα Μουσεία του Καπιτωλίου της Ρώμης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Βενετίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Όστια, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Αρχαία Ελεύθερνα και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ρεθύμνου.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 21 Ιουνίου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και με τη συνδιοργάνωση και χρηματοδότηση της ΑΙΓΕΑΣ, Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου,
Από τις 14 Μαΐου μέχρι τις 21 Ιουνίου θα διαρκέσει και η έκθεση Sterling Ruby at Cycladic: Ceramics που παρουσιάζεται στον πρώτο όροφο του Μουσείου και στην πτέρυγα Ντόλλη Γουλανδρή.
#Forthcoming #Exhibition #SterlingRuby #Ceramics
→ STERLING RUBY AT CYCLADIC: CERAMICS
12/5-21/6/2021Το Μουσείο…
Δημοσιεύτηκε από Museum of Cycladic Art στις Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021
Το Μουσείο προσκάλεσε τον διεθνούς φήμης Αμερικανό καλλιτέχνη Sterling Ruby να πραγματοποιήσει μια εικαστική παρέμβαση εντός της μόνιμης συλλογής του, παρουσιάζοντας μία επιλογή από τα διάσημα κεραμικά γλυπτά του.
Η έκθεση περιλαμβάνει 21 συνολικά κεραμικά έργα και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Gagosian.
Είναι η δεύτερη φορά, μετά την έκθεση Ai Weiwei at Cycladic το 2016, που το Μουσείο προσκαλεί έναν καλλιτέχνη να παρουσιάσει το έργο του μέσα στις μόνιμες συλλογές.
Αυτή τη φορά, ο Sterling Ruby, που πειραματίζεται διαρκώς με τα όρια της καλλιτεχνικής δημιουργίας, τοποθετεί επιλεγμένα έργα ανάμεσα στα σπάνια εκθέματα της Συλλογής Κυκλαδικής Τέχνης.
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό, εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του.
Υπενθυμίζεται πως, πέρα των προβλεπόμενων μέτρων, συνεργάζεται με την εταιρία επιθεωρήσεων, πιστοποιήσεων και ελέγχων SGS και έχει λάβει το ειδικό σήμα που πιστοποιεί την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών καθαρισμού και απολύμανσης (περιλαμβανομένου του ιού SARS-CoV-2 / Covid-19) σε όλους τους χώρους του.
Η SGS είναι η μεγαλύτερη εταιρία επιθεωρήσεων, επιβλέψεων, επαληθεύσεων, εργαστηριακών αναλύσεων και πιστοποιήσεων παγκοσμίως που στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1933.
Τα μέτρα προστασίας για τους επισκέπτες Μουσείου είναι:
- Τα συστήματα κλιματισμού του μουσείου ακολουθούν τις κρατικές οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας
- Όλοι οι χώροι του μουσείου απολυμαίνονται διαρκώς από πιστοποιημένο συνεργείο καθαρισμού
- Πρέπει να ακολουθείται προτεινόμενη πορεία επίσκεψης
- Πρέπει να τηρούνται ασφαλείς αποστάσεις 2 μέτρων
- Η χρήση μάσκας από τους επισκέπτες και από το προσωπικό είναι υποχρεωτική
- Πραγματοποιείται θερμομέτρηση κατά την είσοδο των επισκεπτών στο μουσείο
- Eπιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός επισκεπτών στις Μόνιμες Συλλογές, στις περιοδικές εκθέσεις, στο Cycladic Shop και στο Cycladic Café του Μουσείου
- Προτείνεται η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια επικυρώνονται ανέπαφα, κατά την είσοδο στο μουσείο.
- Προτείνεται η χρήση καρτών για τις πληρωμές
- Στον ανελκυστήρα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε 1 άτομο
- Προτείνεται η χρήση της σκάλας
- Δεν επιτρέπονται οι μεγάλες αποσκευές


Latest News

Πόσα χρήματα εξασφάλισε ο Ολυμπιακός από την ευρωπαϊκή του πορεία
Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην προκρίθηκε κόντρα στην Μπόντο Γκλιμτ, όμως πήρε μια σημαντική νίκη που τον φέρνει προ των πυλών του Champions League – Πόσα χρήματα εξασφάλισαν οι ερυθρόλευκοι από την ευρωπαϊκή τους πορεία…

«Οδύσσεια»: Και ο Ράιαν Χαρστ στο all-star cast του Κρίστοφερ Νόλαν
Η ταινία «Οδύσσεια» του Κίστοφερ Νόλαν βρίσκεται ήδη στην παραγωγή, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες το καλοκαίρι το 2026.

Οι σεναριογράφοι του «Dungeons & Dragons» παίρνουν τα ηνία της επερχόμενης ταινίας «Monopoly»
«Είναι οι τέλειοι ‘αρχιτέκτονες’ για αυτό το Monopoly», δήλωσε η Έριν Γουέστερμαν, συμπρόεδρος της Lionsgate Motion Picture Group, για τους Οι Τζον Φράνσις Ντέιλι και Τζόναθαν Γκόλντσταϊν

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Εμμανουήλ Καραλής
Ο «Μανόλο» συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Ολλανδία

100 χρόνια Ολυμπιακός- Ο χρυσός αιώνας του «Θρύλου»
Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με ένα επικό τριήμερο εκδηλώσεων

Οι 3+1 λόγοι για να αλλάξει κάποιος δουλειά
Γιατί να αφήσει κάποιος τη δουλειά του για μια άλλη - Τι ισχύει στην Ελλάδα

Τα 100 εκατομμύρια του Στίβεν Έι Σμιθ και το… πέσιμο του «μπαμπά» Λεμπρόν Τζέιμς
Ο Στίβεν Έι Σμιθ θα έχει να το λέει με την χθεσινή μέρα να του επιφυλάσσει τα πάντα αφού υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με το ESPN αλλά είχε και επεισόδιο με τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Μήπως οι influencers… βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας;
Οι «ιατρικές» αναρτήσεις στα social media είναι συχνά παραπλανητικές. Πώς μπορούμε να προστατευθούμε από τους… σύγχρονους κομπογιαννίτες των social media;

Γυναίκες και καριέρα: Ο μακρύς δρόμος της επαγγελματικής ισότητας [γράφημα]
Αν και έχουν γίνει βήματα προς την κατάκτηση της ισότητας, η εξίσωση «γυναίκες και καριέρα» είναι δύσκολη - Oι τελευταίες έρευνες

Σπάνιες φανέλες των Μάικλ Τζόρνταν και Κόμπι Μπράιαντ θα πωληθούν τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ
Η αγορά συλλεκτικών αντικειμένων έχει εισέλθει σε μια νέα φάση, όπου τα εξαιρετικά σπάνια αντικείμενα -συχνά από τις πρώτες σεζόν των παικτών- έχουν ανέβει σε μια υψηλή στάθμη τιμών