
Στην ψηφιακή εποχή περνάνε οι φορολογικοί έλεγχοι για την πάταξη της φοροδιαφυγής με την ΑΑΔΕ να ενισχύει άμεσα το οπλοστάσιό της με 5.000 laptop και tablet όπως ανέφερε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στο Delphi Forum.
Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα διενεργούν επιτόπιους ελέγχους με τα tablet μέσω των οποίων θα ελέγχουν την ανακριβή έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων.
Σύμφωνα με τον διοικητή της ΑΑΔΕ:
– Η πανδημία λειτούργησε ως επιταχυντής και πολλαπλασιαστής ανάπτυξης ψηφιακών εφαρμογών.
– Μέσω του mybussinesSupport χορηγήθηκαν ενισχύσεις 8,6 δις. ευρώ σε περίπου 750.000 επιχειρήσεις.
– Εχουν καταβληθεί 400 εκατ. ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια.
– Οι φορολογούμενοι γλίτωσαν πάνω από 1,8 εκατομμύρια επισκέψεις στις Δ.Ο.Υ. ενώ 135.000 κάτοχοι οχημάτων δεν χρειάστηκε να επισκεφθούν την Εφορία για να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής myCar υπέβαλαν ηλεκτρονικά τη δήλωση ακινησίας των οχημάτων τους.
– Μεγάλο και καινοτόμο έργο η πλατφόρμα myDATA η οποία περιλαμβάνει την ηλεκτρονική τιμολόγηση και τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ. Εχει σχεδιαστεί για όλες τις επιχειρήσεις, με λύσεις και οφέλη για κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου. Βελτιώνει την καθημερινότητα των επιχειρήσεων ενώ παρέχει σημαντικές πληροφορίες στις φορολογικές αρχές. Στην Ιταλία όταν εφαρμόστηκε το μέτρο μέσα σε ένα χρόνο μπλοκαρίστηκαν απατηλές επιστροφές ΦΠΑ ύψους 2 δις. ευρώ.
– Η ΑΑΔΕ εξοπλίζεται άμεσα με 5.000 laptop. Θα προμηθευτεί και tablet για τους επιτόπιους ελέγχους. Μέσω των tablet οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την ίδια στιγμή τις αποδείξεις που εκδίδουν οι επιχειρήσεις. Ο έλεγχος θα γίνεται μέσω του QRcode και θα μπορεί ο ελεγκτής να ελέγχει εάν η απόδειξη έχει περαστεί στα συστήματα της ΑΑΔΕ. Μέχρι το τέλος Ιουνίου όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διαθέτουν ταμειακές μηχανές νέου τύπου που θα συνδέονται online με τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ.
– Μετά τη συμφωνία που υπέγραψε η ΑΑΔΕ με τις τρεις μεγαλύτερες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων θα λαμβάνει στοιχεία και πληροφορίες για τις μισθώσεις. Οι αναρτήσεις ακινήτων στην πλατφόρμα θα γίνονται υποχρεωτικά με την καταχώριση του Αριθμού Μητρώου Ακινήτων που έχει χορηγηθεί στους ιδιοκτήτες ή διαχειριστές ακινήτων.


Latest News

Ρεκόρ υποβολής των δηλώσεων - Τρέχουν οι φορολογούμενοι για την έκπτωση 4%
Πάνω από τις προσδοκίες οι φορολογικές δηλώσεις - Με διαδικασίες εξπρές οι επιστροφές φόρου

Ο «μεγάλος αδελφός» της ΑΑΔΕ πηγαίνει σε βαπτίσεις, γάμους και δεξιώσεις
Πρόκειται για το «ψηφιακό μάτι» ή το ψηφιακό πελατολόγιο από την ΑΑΔΕ, το οποίο ενεργοποιήθηκε από την περασμένη Δευτέρα

Αυξήθηκαν οι καταγγελίες για βία και παρενόχληση στην εργασία - Οι κλάδοι
Σε υψηλό επίπεδο το ποσοστό επίλυσης των εργατικών διαφορών βίας και παρενόχλησης στην εργασία - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας

Φακέλωμα και κυνήγι οφειλετών με καταιγίδα κατασχέσεων
Στενό μαρκάρισμα σε πάνω από 2 εκατ. φορολογούμενους με χρέη στην εφορία. Το χέρι της εφορίας έφθασε σε σχεδόν μισό εκατομμύριο λογαριασμούς το 2024

Λουκέτα και πρόστιμα της ΑΑΔΕ σε γνωστές ταβέρνες και εστιατόρια για μη έκδοση αποδείξεων
Η ΑΑΔΕ επέβαλε λουκέτα για μη έκδοση αποδείξεων και προστιμα για μη διασύνδεση POS

Ξηλώνεται το πουλόβερ του τεκμαρτού εισοδήματος
Ποιες είναι οι παρεμβάσεις που θα περιορίσουν τις επιβαρύνσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
Στις 25 Απριλίου θα καταβληθούν 1,2 δισ. ευρώ σε 2.482.989 δικαιούχους για πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων

ΑΑΔΕ: Στα 71,3 δισ. ευρώ το συνολικό ποσό των εισπραχθέντων εσόδων το 2024 – Υπέρβαση στόχου κατά 6,3 δισ.
Εντοπίστηκαν 1.706 επιχειρήσεις που υπέβαλαν μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ για το 2023, παρότι παρουσίαζαν κανονική δραστηριότητα, σημειώνει η ΑΑΔΕ

Προς αξιοποίηση των κατασχεμένων προχωρά το δημόσιο
Παίρνει μπρος το σχέδιο αξιοποίησης δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες – Συστήνεται ειδική ομάδα εργασίας

Οι έξι αλλαγές στις κληρονομιές - Τι έχει κλειδώσει, τι εξετάζεται
Έχουν ήδη ληφθεί αποφάσεις για τις περιπτώσεις διαζυγίου, διαδοχής συγγενών και συμφώνου συμβίωσης, όταν δεν υπάρχει διαθήκη