
Ετοιμος να ζήσει το απόλυτο αμερικανικό όνειρο είναι ο Νίκ Μαρούτσος, ο επικεφαλής του τμήματος ομολόγων στην εταιρεία Janus Henderson Investors, με χαρτοφυλάκιο περίπου 400 δις δολαρίων.
Στα 44 του χρόνια, ο Μαρούτσος έχει μια από τις πιο ελίτ θέσεις εργασίας στη βιομηχανία διαχείρισης χρήματος. Κι όμως, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει τον Οκτώβιο προκειμένου να εξετάσει το επόμενο βήμα του και να «πάρει τους δρόμους» κυριολεκτικά αρχίζοντας οδικά ταξίδια διασχίζοντας την Αμερική μαζί με τα μικρά παιδιά του, για “όσο ακόμη τους αρέσω» όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ο Μαρούτσος, καλύτερα γνωστός ως ο διάδοχος του πρώην βασιλιά των ομολόγων Μπιν Γκρος, δήλωσε στο Bloomberg ότι ακόμη δεν έχει σκεφτεί τι θα κάνει μετά. Όμως, ότι κι αν είναι, θα περιλαμβάνει την παρακολούθηση των αγώνων λακρός της 14χρονης κόρης του και περισσότερος χρόνος με τη γυναίκα του και τα άλλα δύο μικρά παιδιά τους. Ο Μαρούτσος θα ενταχθεί στις λεγεώνες των πλούσιων Αμερικανών που παρατούν τις καθημερινές δουλειές τους, υιοθετώντας το ρητό «η ζωή είναι μικρή» που γιγαντώθηκε στη διάρκεια της πανδημίας. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα ακόμη απρόσμενο αποτέλεσμα της πανδημίας, που οδήγησε κάποιους στην αποκήρυξη της εταιρικής ζωής.
«Θα εργαστώ ξανά κάποια στιγμή,» δήλωσε ο Μαρούτσος, για να προσθέσει: «Σε ένα χρόνο πιθανότατα θα επανεμφανιστώ υπό κάποια ιδιότητα. Κοιτάζω πράγματα και έξω από το σταθερό εισόδημα. Όμως, δεν είναι αρκετά καλός σε άλλα πράγματα, όπως η μουσική, ή το μαγείρεμα.»
Ο Μαρούτσος, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και πήρε μάστερ από το UCLA. Εντάχθηκε στον εταιρικό κόσμο το 1999 ως αναλυτής και διαχειριστής λογαριασμού στην Pacific Investment Management Co, την εταιρεία επενδύσεων σε ομόλογα που έχτισε ο Μπιλ Γκρος. Το 2007, ίδρυσε την δική του εταιρεία επενδύσεων σταθερού εισοδήματος, Kapstream Capital, την οποία αγόρασε οκτώ χρόνια μετά η Janus, στην οποία εργάσθηκε ο Γκρος μετά την Pimco. Το 2019, όταν συνταξιοδοτήθηκε ο Γκρος, ο Μαρούτσς και η ομάδα του συνέθεσαν τις στρατηγικές του Γκρος με μερικές δικές τους.
Το μεγαλύτερο αμοιβαίο που επιβλέπει ο Μαρούτσος είναι το Janus Henderson Short Duration Income ETF, με κεφαλαιοποίηση περίπου 3 δις δολάρια και συνολική απόδοση 2,5% από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020. Είναι επίσης συνδιαχειριστής του Absolute Return Income Opportunities Fund, με απόδοση 2,4% πέρυσι.
«Εφτασα σε ένα σημείο στην καριέρα μου όπου ήμουν στις αγορές σταθερού εισοδήματος για τα τελευταία 20 χρόνια και κοίταζα να δω τι κρύβει το μέλλον,» είπε, για να προσθέσει: «Κοίταζα την πρόοδο της δικής μου καριέρας και αποφάσισα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνω ένα βήμα πίσω και να πατήσω το κουμπί επανεκκίνησης. Η πανδημία έκανε όλους να επανεκτιμήσουν όχι μόνο τις καριέρες τους, αλλά και τους στόχους στη ζωή. Ξόδεψα πολύ χρόνο αναλογιζόμενος αυτό και το που θέλω να είμαι τα επόμενα 10 χρόνια. Είμαι αρκετά τυχερός να μπορώ να το κάνω αυτό στην ηλικία μου.»


Latest News

Οι 3+1 λόγοι για να αλλάξει κάποιος δουλειά
Γιατί να αφήσει κάποιος τη δουλειά του για μια άλλη - Τι ισχύει στην Ελλάδα

Γυναίκες και καριέρα: Ο μακρύς δρόμος της επαγγελματικής ισότητας [γράφημα]
Αν και έχουν γίνει βήματα προς την κατάκτηση της ισότητας, η εξίσωση «γυναίκες και καριέρα» είναι δύσκολη - Oι τελευταίες έρευνες

Δύο φορές πιο σημαντική η υβριδική εργασία από τη γονική άδεια - Τι δείχνει έρευνα
Τα ευρήματα έρευνας της IWC επιβεβαιώνουν ότι η υβριδική εργασία συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων

Μπόνους με κριτήριο τις ώρες στο γραφείο υπόσχεται η Deloitte
Πολλές εταιρείες γίνονται ολοένα και πιο αυστηρές όσον αφορά την παρουσία των στελεχών στο γραφείο - Τι κάνει η Deloitte

Η Ισπανία top προορισμός για ψηφιακούς νομάδες- Πολύ χαμηλά η θέση της Ελλάδας
Οι ψηφιακοί νομάδες προτιμούν τον ηλιόλουστο καιρό και τα φιλόξενα μέρη με πολλούς τουρίστες - Η Ελλάδα «εξαιρείται»...

Σε ποια χώρα οι γυναίκες κατέχουν σχεδόν τις μισές διευθυντικές θέσεις
Από το 2014, οι γυναίκες διευθύντριες στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει αυξήσει το ποσοστό τους κατά 3,1 ποσοστιαίες μονάδες

Ο κανόνας των... δύο λέξεων για ένα μη τοξικό αφεντικό - Kάντο όπως ο CEO της Siemens
Ο Ρόλαντ Μπους είναι φυσικός και εργάζεται στη Siemens για περισσότερα από 30 χρόνια

Τετραπλασίασαν την περιουσία τους οι Millenials - Γιατί κάποιοι μιλούν για «φανταστικό πλούτο»
Αθροιστικά, οι millennials έχουν περιουσία τώρα περίπου 15,95 τρισεκατομμύρια δολάρια, από 3,94 τρισεκατομμύρια δολάρια πέντε χρόνια νωρίτερα

Λιγότερη δουλειά - περισσότερες ανησυχίες: Τι αποκαλύπτει μελέτη της ΕΚΤ
Οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν χαμηλότερο φόρτο εργασίας τείνουν να φοβούνται για τη δουλειά τους και να περιμένουν χαμηλές μισθολογικές αυξήσεις