![ΗΠΑ: Η Colonial αυξάνει τον ανεφοδιασμό, αλλά η Oυάσιγκτον «στερεύει» από καύσιμα [Photos]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/05/colonial2-scaled.jpg)
Η αμερικανική πρωτεύουσα ξεμένει από βενζίνη σήμερα, ακόμα κι αν ο σημαντικότερος αγωγός μεταφοράς καυσίμων αύξησε τον εφοδιασμό, μετά την κυβερνοεπίθεση, την ώρα που αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον διαβεβαιώνουν τους οδηγούς ότι οι προμήθειες θα επιστρέψουν σε κανονικά επίπεδα σύντομα.
Το κλείσιμο έξι ημερών της Colonial Pipeline είναι απόρροια της κυβερνοεπίθεσης και έχει προκαλέσει τα μεγαλύτερα προβλήματα μέχρι σήμερα, γεγονός που υπογραμμίζει πόσο ευάλωτες είναι οι ζωτικής σημασίας υποδομές στις ΗΠΑ στους χάκερ.
Ο μαζικός αγοραστικός πανικός συνεχίστηκε δύο ημέρες μετά την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου δικτύου πετρελαιαγωγών, με αποτέλεσμα πρατήρια καύσιμων στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ να ξεμένουν από βενζίνη, ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονταν σε μακρινή απόσταση από τον αγωγό.
BREAKING: Nearly 3/4 of gas stations across the state of North Carolina are out of fuel as of this morning.
The Colonial Pipeline has been restarted, but it could take days for supplies to get back to pre-hack levels, and panic-buying isn’t letting up.https://t.co/5nphLuDnbQ
— Keenan Willard (@KeenanWRAL) May 14, 2021
Οι τιμές στην αντλία έχουν ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και χρόνια, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της περιόδου κορύφωσης των οδικών μετακινήσεων του καλοκαιριού και καθώς η κυκλοφορία επανακάμπτει μετά τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας Covid-19. Ο μέσος όρος της τιμής της βενζίνης σε εθνικό επίπεδο «σκαρφάλωσε» σε περίπου 3,04 δολάρια, η υψηλότερη τιμή από τον Οκτώβριο του 2014, σύμφωνα με την αμερικανική Ένωση Αυτοκινητιστών.

Σήμερα, η μη διαθεσιμότητα βενζίνης ανέρχεται στο 87% στην Ουάσιγκτον, από 79% μία ημέρα πριν, όπως έγινε γνωστό από τον ιστότοπο GasBuddy.
«Οι περισσότερες από αυτές τις πολιτείες/περιοχές, όπου δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, συνέχισαν να καταγράφουν αγοραστικό πανικό, κάτι που είναι πιθανόν ένας παράγοντας, ο οποίος συνέβαλε στην αργή αποκατάσταση έως τώρα», εξήγησε ο Πάτρικ ντε Χάαν, του GasBuddy. «Θα χρειαστούν λίγες εβδομάδες».
Η Colonial Pipeline ανακοίνωσε αργά χθες ότι έθεσε εκ νέου σε λειτουργία ολόκληρο το σύστημα πετρελαιαγωγών της, που συνδέει τα διυλιστήρια στον Κόλπο του Μεξικού με τις αγορές κατά μήκος της ανατολικής ακτής.
Colonial Pipeline can now report that we have restarted our entire pipeline system and that product delivery has commenced to all markets we serve. https://t.co/kpWNw0UQve pic.twitter.com/9r5hA2CLNn
— Colonial Pipeline (@Colpipe) May 13, 2021
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καθησύχασε, επίσης, τους Αμερικανούς οδηγούς ότι ο εφοδιασμός καυσίμων θα αρχίσει να επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα έως αυτό το Σαββατοκύριακο.
Ορισμένες πολιτείες είδαν μια μέτρια βελτίωση στις ελλείψης βενζίνης, όμως έχουν ήδη καταγράψει υψηλά ποσοστά έλλειψης. Περίπου το 70% των βενζινάδικων στη Βόρεια Καρολίνα δεν διαθέτει καύσιμα και το 50% στη Βιρτζίνια, τη Νότια Καρολίνα και την Τζόρτζια.


Latest News

Νέα συνάντηση της task force για αποφυγή black out το Πάσχα - Τι έδειξαν τα crash test
Η ανάγκη ρύθμισης της παραγωγής οφείλεται στην αλματώδη αύξηση του ποσοστού της ηλεκτρικής ενέργειας που αντλεί η χώρα μας από ΑΠΕ

«Παραθυράκια» για να σπάσει τις συμβάσεις για το ρωσικό αέριο αναζητεί η ΕΕ
Οι Βρυξέλλες λένε ότι η επίκληση της ρήτρας «ανωτέρας βίας» θα επέτρεπε τη λύση της σύμβασης χωρίς κυρώσεις

Ο εκβιασμός Τραμπ και το δίλημμα της ΕΕ - Θα επιστρέψει στο ρωσικό αέριο;
Πόσο μπορεί να εμπιστευτεί την αδιάλλειπτη προμήθεια σε φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ η ΕΕ; - Μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα ενεργειακή εξάρτηση;

Οι στόχοι της Ελλάδας για την πράσινη μετάβαση - Τι είπαν Παπασταύρου - Hoekstra
Οι προτεραιότητες για την πράσινη μετάβαση - Εξελίξεις για το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα

Politico: Με αγορές LNG θα επιχειρήσει η ΕΕ να κατευνάσει τον Τραμπ
Η ΕΕ σχεδιάζει να ανοίξει ξανά συνομιλίες για την ενίσχυση των αγορών LNG από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Politico

Πακιστάν - Τουρκία θα ερευνήσουν το 4ο μεγαλύτερο κοίτασμα υδρογονανθράκων του κόσμου
Πακιστάν και Τουρκία υπέγραψαν αυτή την εβδομάδα συμφωνία στο Ισλαμαμπάντ για να υποβάλουν από κοινού προσφορά για 40 υπεράκτια οικόπεδα

McKinsey & Company: Πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα για τα νέα δεδομένα της ενεργειακής μετάβασης;
Η ενεργειακή μετάβαση βρίσκεται σε φάση επαναπροσδιορισμού και ο κλάδος της Ενέργειας στην Ελλάδα, καλείται να προσεγγίσει εκ νέου τις προτεραιότητές του, επισήμανε ο Λευτέρης Χαραλάμπους της McKinsey

Υπεγράφη η δεύτερη Υπουργική Απόφαση για τη Chevron
Η σημερινή Υπουργική Απόφαση για τη C\hevron έρχεται σε συνέχεια της αποδοχής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις εν λόγω θαλάσσιες περιοχές

Delphi Economic Forum X: Η Ελλάδα κόμβος ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή
O υφυπουργός Ενέργειας, Νίκος Τσάφος μαζί με τον Geoffrey R. Pyatt, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέδειξαν τον ρόλο της Ελλάδας στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής

Πρωτοβουλία Παπασταύρου στην ΕΕ για τις τιμές ενέργειας - Το στοίχημα του καλοκαιριού
Οι πέντε χώρες που ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να μην παρατηρηθούν οι στρεβλώσεις το περασμένου καλοκαιριού