Τολμηρά είναι τα σχέδια της υποψήφιας Καγκελάριου των Πρασίνων, Αναλένα Μπέρμπροκ, η οποία σε συνέντευξη της στην «Bild am Sonntag» κάνει λόγο για περικοπή των επιδοτήσεων στα καύσιμα των αεροσκαφών και κατάργηση των εσωτερικών πτήσεων, μικρών αποστάσεων, στη χώρα. Αυτό βέβαια εφόσον οι Πράσινοι κερδίσουν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ή βρεθούν σε θέση να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού.

Θυμίζουμε πως οι Πράσινοι πηγαίνουν εξαιρετικά καλά σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και μάλιστα σε ορισμένες καταφέρνουν να βρεθούν στην κορυφή, «κλέβοντας» την πρωτιά από τους Χριστιανοδημοκράτες. Μια εξέλιξη, η οποία εφόσον επιβεβαιωθεί στις κάλπες της 24ης Σεπτεμβρίου θα σηματοδοτήσει μια ριζική στροφή για τη χώρα, η οποία επί 16 χρόνια κυβερνάται από την συντηρητική Άνγκελα Μέρκελ.

Η ατζέντα των Πρασίνων παραπέμπει μια προοδευτική στροφή της χώρας σε σειρά οικονομικών και κοινωνικών ζητημάτων, αλλά κυρίως σε θέματα Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Πραγματικά, η κυρία Μπέρμπροκ στη σημερινή συνέντευξη της στην Bild δεν κρύβει τις προθέσεις της για τη δρομολόγηση αλλαγών σε επίπεδο δαπανών και φορολόγησης κυρίως στον ταξιδιωτικό τομέα.

Για παράδειγμα, θεωρεί πως δεν είναι δίκαιο τα καύσιμα για τα τζετ να επιδοτούνται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πτήσεις χαμηλού κόστους, εντός αλλά και εκτός Γερμανίας, την ώρα που οι μεγάλες αποστάσεις με τρένα είναι πιο ακριβές. «Μια οικογένεια που ταξιδεύει με τρένο θα πρέπει να πληρώνει λιγότερο από μια πτήση μικρής απόστασης» εξηγεί χαρακτηριστικά, δηλώνοντας δε, πως οι εσωτερικές πτήσεων μικρών αποστάσεων θα πρέπει να καταργηθούν τελείως!

Στη Γερμανία τα καύσιμα για τα αεροσκάφη εξαιρούνται από τα ενεργειακά τέλη, ενώ για τις διεθνείς πτήσεις και από το ΦΠΑ.

Πέραν αυτού, η επικεφαλής των Πρασίνων ανακοινώνει την πρόθεση της να εισαγάγει ένα νέο πρόγραμμα κλιματικής προστασίας, βάσει του οποίου, για παράδειγμα, η τοποθέτηση ηλιακών πάνελς σε όλα τα νέα κτίρια για την ενεργειακή αυτονομία τους θα είναι υποχρεωτική.

Σημειώνουμε πως η υψηλή απήχηση ζητημάτων Περιβάλλοντος στη γερμανική κοινή γνώμη και δη, τους νεότερους ηλικιακά ψηφοφόρους, κάτι που ωφελεί τους Πράσινους στις δημοσκοπήσεις, υποχρέωσε και τη γερμανική κυβέρνηση της κυρίας Μέρκελ να επιταχύνει, την περασμένη εβδομάδα, την επιβολή αυστηρότερων ορίων στις εκπομπές ρύπων CO2 στη γερμανική αγορά και τον πλήρη τερματισμό της χρήσης άνθρακα από το 2038.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green