Πτωτικά κινήθηκαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς επιτείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για τις πληθωριστικές πιέσεις, αλλά και την επιδημιολογική κατάσταση ιδιαίτερα μετά την εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης.

Το πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε οριακές απώλειες 0,05% στις 442,20 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,15% στις 7.032,85 μονάδες, ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 15.396,62 μονάδες με πτώση 0,13% και ο γαλλικός CAC 40 διαμορφώθηκε στις 6.367,35 μονάδες με απώλειες 0,28%.

Μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ υπάρχει έντονη ανησυχία για ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων.

Η αγορά πάντως, στρέφει την προσοχή της προς τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνάντησης της Fed, την ερχόμενη Τετάρτη.

Υπάρχει η προσδοξία ότι το περιεχόμενο των πρακτικών θα συμβάλει στο καθησυχαστικό μήνυμα που έχουν μεταφέρει αρκετοί αξιωματούχοι της Fed, τις τελευταίες ημέρες, πως δηλαδή η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν ανησυχεί για την άνοδο των τιμών θεωρώντας την πρόσκαιρο φαινόμενο.

Σημαντική πτώση άνω του 2% κατέγραψαν οι μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου, εν μέσω ανησυχιών ότι η εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης αλλά και οι βραδύτεροι ρυθμοί εμβολιασμοί σε κάποιες χώρες μπορεί να πλήξουν περαιτέρω τον τουρισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές