Πτωτικά ξεκίνησαν την εβδομάδα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές δεν δείχνουν να έχουν αποτινάξει τους φόβους τους για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,31% στις 34.274 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,37% στις 4.157 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq βρίσκεται στις 13.323 μονάδες μειωμένος κατά 0,79%.

Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική αγορά βίωσε έντονες διακυμάνσεις μετά τα αρνητικά στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Απρίλιο, αν και η μείωση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας βοήθησε την αγορά να ισορροπήσει και να καλύψει την Παρασκευή μεγάλο μέρος των απωλειών.

Η τρέχουσα εβδομάδα δεν επιφυλάσσει ιδιαίτερα σημαντικές ανακοινώσεις σε επίπεδο μακροοικονομικών στοιχείων, οπότε το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της ατζέντας είναι η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνάντησης της Fed, την Τετάρτη.

Το περιεχόμενο των πρακτικών ελπίζεται να συμβάλει στο καθησυχαστικό μήνυμα που έχουν μεταφέρει αρκετοί αξιωματούχοι της Fed, τις τελευταίες ημέρες, πως δηλαδή η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν ανησυχεί για την άνοδο των τιμών θεωρώντας την πρόσκαιρο φαινόμενο λόγω της ενδυνάμωσης της οικονομίας μετά την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα και άρα, πράγματι, δεν σκοπεύει να αλλάξει πλεύση. Διότι αυτό που φοβούνται οι επενδυτές είναι πως η εκτίναξη του πληθωρισμού θα επιταχύνει την αντιστροφή της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας και την έναρξη του tapering στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Πάντως, στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει σήμερα έναντι του ευρώ, του γιεν και της βρετανικής λίρας, με την ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,214. Αντιστοίχως, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα στο 1,63%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ AT&Τ και Discovery, στο πλαίσιο της οποίας ο κλάδος media και ψυχαγωγίας της πρώτης, ήτοι η WarnerMedia θα συγχωνευτεί με την Discovery δημιουργώντας ένα νέο κολοσσιαίο παίχτη στον κλάδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street