Οριακές μεταβολές παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street με το σημερινό άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά κατοικίας και το μόνιμο προβληματισμό για την πορεία του πληθωρισμού εξισορροπούνται από τα θετικά αποτελέσματα των μεγάλων αλυσίδων λιανικής της χώρας, που δείχνουν πως η καταναλωτική αγορά αναρρώνει συνεχώς.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 48,22 μονάδες ή 0,14% στις 34.279,57 μονάδες. Ο S&P 500 παραμένει σχεδόν αμετάβλητος στις 4.164,84 μονάδες, με ανεπαίσθητη αύξηση 0,036%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη ύψους 100,59 μονάδων ή 0,75% στις 13.479,58 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 13 κινούνται με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η κορυφαία αλυσίδα Walmart που ήδη έδωσε την καλύτερη είδηση της ημέρας με τις βελτιωμένες επιδόσεις της για το πρώτο τρίμηνο και δη, την επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεων της για το σύνολο της χρονιάς.

Οι επενδυτές περίμεναν με ενδιαφέρον τις επιδόσεις των εταιρειών λιανικής για να διαπιστώσουν τις τάσεις στην καταναλωτική αγορά και άρα την ώθηση που θα πρέπει να περιμένει η οικονομική ανάπτυξη. Και πραγματικά όλες οι αλυσίδες παρουσιάζουν βελτιωμένα κέρδη, καθώς τα κονδύλια των πακέτων στήριξης βοήθησαν τα νοικοκυριά να αυξήσουν τις δαπάνες τους.

Τα οικονομικά νέα της ημέρας, που απογοήτευσαν την αγορά, αφορούσαν τις νέες κατοικίες, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει πως οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,569 εκατομμυρίων τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας πτώση 9,5%, ήτοι αρκετά κάτω από τα 1,702 εκατομμύρια που ανάμεναν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street