Σε εξέλξη βρίσκονται οι συζητήσεις για την εξαγορά της ζυθοποιίας Distell Group Holdings Ltd στη Νότια Αφρική από τον ολλανδικό κολοσσό Heineken NV.

Η τελευταία, όπως ανακοίνωσε η νοτιοαφρικανική ζυθοποιία, προσέγγισε την Distell σχετικά με ενδεχόμενη εξαγορά της πλειοψηφίας των δραστηριοτήτων της. Η σχετική ανακοίνωση επιβεβαιώνει δημοσίευμα του Bloomberg, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η Distell Group Holdings Ltd ακολουθεί την «τυπική διαδικασία αξιολόγησης των αναπτυξιακών ευκαιριών».

Με την κοινοποίηση της ανακίνωσης η μετοχή της Distell πήρε ώθηση μέχρι και 10% στο Γιοχάνεσμπουργκ, φτάνοντας σε ενδοσυνεδριακό ρεκόρ και δίνοντας στην εταιρεία κεφαλαιοποίηση ύψους 2,4 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της Heineken σημείωσε άνοδο 0,9% στο Άμστερνταμ, με την κεφαλαιοποίησή της να ανέρχεται στα 57 δισ. ευρώ.

Εάν επιτευχθεί συμφωνία θα πρόκειται για την πιο σημαντική εξαγορά της Heineken από το 2018, όταν ξεκίνησε η συνεργασία της με την China Resources Beer Holdings Co., ωστόσο, από την πλευρά της ολλανδικής πολυεθνικής επισημαίνεται ότι για την ώρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι βέβαιη η έκβαση των διαπραγαματεύσεων.

Αυξημένα καθαρά κέρδη τριμήνου για τη Heineken NV

O ολλανδικός κολοσσός που επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό του με την νοτιοαρφρικανική εταιρεία, πέτυχε στο πρώτο τρίμηνο αύξηση των καθαρών κερδών του, χάρη στους υψηλότερους όγκους σε περισσότερες από 40 αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Η Heineken NV ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 168 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο, εν σχέση με τα 94 εκατ. ευρώ πριν από έναν χρόνο, και έναντι των 299 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Οι όγκοι για το brand Heineken αυξήθηκαν 12% σε ετήσια βάση, κυρίως χάρη στην πρόοδο που σημειώθηκε στην Ανατολική Ευρώπη, στην Αφρική, στη Μέση Ανατολή, στην Ασία-Ειρηνικό και λιγότερο στη Λατινική Αμερική.

Οι ευρωπαϊκές δραστηριότητες ήταν σε πτώση εξαιτίας της πανδημίας και των συναφών περιορισμών, τόνισε η Heineken.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή