Το πακέτο των φορολογικών μεταρρυθμίσεων του Τζο Μπάιντεν, που μεταξύ άλλων αυξάνει το φορολογικό συντελεστή των επιχειρήσεων, με στόχο τη συγκέντρωση κονδυλίων για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού πακέτου για νέα έργα υποδομής υπερασπίστηκε η υπουργός Οικονομικών και πάντα σεβαστή στις αγορές, Τζάνετ Γέλεν.

Σε ομιλία της στο Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, η πρώην πρόεδρος της Fed υποστήριξε ότι το πακέτο θα ενισχύσει τόσο την κερδοφορία όσο και την ανταγωνιστικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων έχοντας συνολικά θετικό αντίκτυπο στους Αμερικανούς πολίτες και την αγορά εργασίας.

«Είμαστε πεπεισμένοι πως οι επενδύσεις και οι προτάσεις φορολόγησης του πακέτου “Jobs Plan” θα ενισχύσουν την καθαρή κερδοφορία των επιχειρήσεων και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους σε διεθνές επίπεδο. Ελπίζουμε πως οι επιχειρηματικοί ηγέτες θα το δουν με τον ίδιο τρόπο και θα το υποστηρίξουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε πως οι φορολογικές αλλαγές που προωθεί ο Λευκός Οίκος, οι οποίες  μεταξύ άλλων ανατρέπουν τις φοροαπαλλαγές της εποχής Τραμπ, όταν ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις είχε μειωθεί από το 35% στο 21%, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην αγορά αλλά και στους Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο. Η πρόταση Μπάιντεν είναι η άνοδος του συντελεστή στο 28%, ενώ έχει προτείνει και την προώθηση ενός μίνιμουμ εταιρικού φόρου σε παγκόσμιο επίπεδο, μια πρόταση που η κυρία Γέλεν έχει ήδη αρχίσει να συζητά με εταίρους της διεθνώς.

Την ίδια ώρα το πακέτο του «Jobs Plan» δεν περιορίζεται μόνο σε κλασικές επενδύσεις σε έργα υποδομής, όπως δρόμους και γέφυρες, αλλά έχει μια ευρύτερη βεντάλια που περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, την ενίσχυση της έρευνας και ανάπτυξης σε πολλούς τομείς, τον εκμοντερνισμό των σχολείων, τη προώθηση πράσινων τεχνολογικών προγραμμάτων και project ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας, ακόμη και τη διεύρυνση της υγειονομικής κάλυψης των παιδιών για να διευκολυνθεί η είσοδος περισσότερων γυναικών στην αγορά εργασίας.

«Η μετάβαση σε μια πρασινότερη οικονομία θα προσφέρει (από μόνη της) μια πολυετή ώθηση στην οικονομία, δημιουργώντας στην πορεία χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και ωθώντας τον ιδιωτικό τομέα να συμμετάσχει στην ανάπτυξη νέων τεχνολογικών, νέων επενδύσεων και νέων προϊόντων» επεσήμανε η κυρία Γέλεν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή