
Μπορεί οι Αμερικανοί να αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να ταξιδέψουν εσωτερικά φέτος, ωστόσο οι αναζητήσεις για αεροπορικά εισιτήρια στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού εμφανίζονται αυξημένες κατά 47%, μετά τη δήλωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί ενδέχεται να μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με την ταξιδιωτική εφαρμογή Hopper που εδρεύει στο Μόντρεαλ.
Το Λονδίνο, το Παρίσι και η Βαρκελώνη είναι οι πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις στις συνολικές αναζητήσεις, ωστόσο τα στοιχεία του Hopper έδειξαν ότι η Δανία (+ 84%), η Πολωνία (+ 72%) και η Ελβετία (+ 63%) είδαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στις αναζητήσεις μετά από τις σχετικές δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν στις 25 Απριλίου.
Οι διαδικτυακές αναζητήσεις για την Κροατία (+ 31%) και την Ισλανδία (+ 22%) – δύο χώρες που είναι ήδη ανοιχτές για τους Αμερικανούς- , αυξήθηκαν επίσης μετά από την παραπάνω εξέλιξη.
«Διεθνώς, βλέπουμε μεγάλη αισιοδοξία για το άνοιγμα της Ευρώπης», δήλωσε η Μίστυ Μπελς CEO στο Virtuoso, ένα παγκόσμιο δίκτυο ταξιδιωτικών πρακτορείων που ειδικεύονται στην πολυτέλεια και τα βιωματικά ταξίδια.
H CEO του Virtuoso αναφέρθηκε και στην χώρα μας, σύμφωνα με το CNBC, λέγοντας ότι ενώ η Ελλάδα μαζί με την Ισλανδία είναι δημοφιλείς στο πελατολόγιο του Virtuoso, εντούτοις «ο κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός, με τις κρατήσεις να έχουν ήδη εξαντληθεί πριν καν τα σύνορα ανοόιξουν, είναι η Ιταλία».
Σε σχετικό πίνακα με τις δέκα πιο δημοφιλείς αναζητήσεις τουριστικών προορισμών από τις 27 Απριλίου έως τις 11 Μαίου, σύμφωνα με την ταξιδιωτική εφαρμογή Hopper, η Ελλάδα βρισκόταν στην έκτη θέση, ξεπερνώντας πόλεις όπως η Μαδρίτη, η Ρώμη, η Λισαβόνα και το Δουβλίνο.

“Αυτό δεν είναι απρόσμενο, δεδομένου ότι η Ιταλία συγκαταλέγεται πάντα μεταξύ των κορυφαίων προορισμών για το δίκτυο Virtuoso. Ωστόσο δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν στους αγαπημένους τους προορισμούς”, είπε η Μπελς.
Οι κορυφαίοι προορισμοί του Virtuoso για καλοκαιρινές κρατήσεις ξενοδοχείων από Αμερικανούς είναι (με σειρά): Ηνωμένες Πολιτείες, Ιταλία, Μεξικό, Γαλλία, Μπαχάμες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Καναδάς, Ισπανία και Ιρλανδία.
Φθηνότερες πτήσεις
Εάν η Ευρώπη ανοίξει για αυτούς, οι Αμερικανοί μπορεί να έχουν έναν ακόμα λόγο για να χαίρονται. Οι πτήσεις προς την Ευρώπη είναι φθηνότερες από ό, τι στο παρελθόν, σύμφωνα με το Hopper.
“Το άνοιγμα μιας χώρας μπορεί να επιτρέψει μεγαλύτερο ανταγωνισμό μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών και να αυξήσει την προσφορά θέσεων που πωλούνται σε αυτές τις διαδρομές, γεγονός που τείνει να μειώσει τα αεροπορικά εισιτήρια βραχυπρόθεσμα”, δήλωσε ο Αντιτ Νταμοντάραν, οικονομολόγος στο Hopper.
Τα αεροπορικά εισιτήρια προς την Ισλανδία μειώθηκαν μετά το άνοιγμα της χώρας και παρόμοιες τάσεις συμβαίνουν και για τις υπερατλαντικές πτήσεις καθώς γίνεται όλο και πιο πιθανό ότι η Ευρώπη θα ανοίξει τις πόρτες της για τους εμβολιασμένους Αμερικανούς αυτό το καλοκαίρι, όπως εκτίμησε.
Η τάση, ωστόσο, δεν αναμένεται να διαρκέσει πολύ περισσότερο.
«Το Hopper εκτιμά ότι τα αεροπορικά εισιτήρια προς την Ευρώπη θα φτάσουν τα 775 δολάρια στα μέσα Ιουνίου», δήλωσε ο Νταμοντάρν.
Υπάρχουν ιδιαίτερα καλές προσφορές για αεροπορικά εισιτήρια μετ ‘επιστροφής προς την Πορτογαλία (501 δολ.) και την Ισλανδία (530 δολ.) την περασμένη εβδομάδα, είπε.


Latest News

H Visa express εκτοξεύει τον τουρισμό του Αν. Αιγαίου - Νέα άνοδος των Τούρκων επισκεπτών
Το 2024 την visa express αξιοποίησαν πάνω από 104.700 Τούρκοι τουρίστες - Πρωταθλήτρια στις θεωρήσεις η Μυτιλήνη με 27.600 και ακολούθησε η Χίος με 25.000 περίπου

Στροφή στην πολυτέλεια - Αυξάνονται οι κρατήσεις για luxury ταξίδια
Καλό σημάδι για τον τουρισμό και την οικονομία των ΗΠΑ η αύξηση των χλιδάτων κρατήσεων

Διάκριση για το εστιατόριο CHES του Ομίλου Calilo
Η επιβράβευση του fine dining εστιατορίου του Ομίλου Calilo επιβεβαιώνει τη θέση του ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2025

Μετά τους σεισμούς, η ανάκαμψη και η αισιοδοξία - Η Σαντορίνη ετοιμάζεται για τη σεζόν
Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αποσύρθηκε στις αρχές Μαρτίου και όλα επέστρεψαν σε ρυθμούς προετοιμασίας για τη σεζόν

Αυξημένο το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΞΕΕ από το 2020, έως σήμερα ο αριθμός των ξενοδοχείων στη χώρα έχει ξεπεράσει τις 10.000

Κεφαλογιάννη: Η Σαντορίνη είναι ασφαλής και έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες
Η υπουργός έστειλε πρόσκληση προς τη διεθνή κοινότητα να επισκεφθεί τη Σαντορίνη και τους ελληνικούς προορισμούς
![Airbnb: Εκρηκτική άνοδος για το φετινό Πάσχα – Η εικόνα της Ελλάδας [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/Airbnb-1-768x512-1-600x400.jpg)
Εκρηκτική άνοδος για Airbnb το Πάσχα - Οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη ζήτηση [γράφημα]
Με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τρέχε» η αγορά Airbnb - Τι δείχνουν τα στοιχεία της AirDNA

Άλλαξε χέρια το ιστορικό ξενοδοχείο Hydra Beach - Πέρασε στην Hines
Η επένδυση μαζί με την εξαγορά του Hydra Beach θα ξεπεράσει όπως εκτιμάται από παράγοντες της αγοράς τα 85 εκατ. ευρώ

Τουρισμός και ξενοδοχεία τρέχουν το φθινόπωρο με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης
Τι αποκαλύπτει μελέτη της Εθνικής Τράπεζας για τον τουρισμό την περίοδο εκτός του καλοκαιριού

Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο από την HotelBrain στη Θεσσαλονίκη
Η HotelBrain ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα - Το ξενοδοχείο, απέχει μόλις 3 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μακεδονία» και διαθέτει 99 δωμάτια και σουίτες