Με τον τραπεζικό κλάδο στο τιμόνι οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινήθηκαν ανοδικά και οι περισσότεροι στα πρώτα δύο λεπτά είχαν μεταβολές της τάξης του +0,50%.  Ο πανευρωπαϊκός StoxxEurope 600 ανέβηκε περισσότερο από +0,5% μετά από την πτώση του κατά -1,5% την Τετάρτη. Τα κέρδη της Γαλλικής Boygyes οδηγούν τα κέρδη της Γαλλικής αγοράς και η Deutsche telecom κέρδιζε +1% και συνεπώς,  οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών μαζί με τις εταιρίες ημιαγωγών STMicroelectronics και  Nordic Semicontactors αποτελούν τις πρώτες εταιρείες που χαρακτηρίστηκαν από αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Στο πρώτο 15λεπτο των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η εικόνα των βασικών δεικτών έχει ως ακολούθως:

Ο FTSE100 του Λονδίνου μετά την πτώση του κατά -1,19% την περασμένη συνεδρίαση, ενισχύεται στις 10:15 δική μας ώρα κατά +0,45%. Ο DAX εμφάνισε μεταβολή +0,70% αφού υποχώρησε την Τετάρτη -1,77%, ο CAC είχε αντίστοιχη άνοδο +0,67% με μεταβολή -0,21% την περασμένη μέρα. Ο δείκτης IBEX της Ισπανίας κινείται με κέρδη +0,29% ενώ έκλεισε την προηγούμενη στο -1,23%. Ο δείκτης FTSE MIB στην Ιταλία εμφάνισε μεταβολή +0,47% με επίδοση την προηγούμενη -1,58%. Ο πανευρωπαϊκός StoxxEurope 600 που υποχώρησε κατά -1,51%% την περασμένη σύνοδο έχει μεταβολή στις 10:15 ώρα Ελλάδας +0,60%.

Η δυναμική των πρώτων λεπτών επιτρέπει την αισιοδοξία για την ανοδική συνέχεια.

Τα κέρδη σε μετοχές του χρηματοοικονομικού και βιομηχανικού τομέα  βοήθησαν την ανάκαμψη του FTSE 100 του Λονδίνου την Πέμπτη, μετά από τις χειρότερες ημερήσιες  επιδόσεις του σε μια εβδομάδα, ενώ οι μετοχές του Ομίλου Qinetiq σημείωσαν άνοδο μετά από μια θετική ανακοίνωση κερδών.

Ο δείκτης των βρετανικών blue-chip αυξήθηκε 0,4%, με τη μετοχή της εταιρίας λιανικής πώλησης αγαθών οικιακής χρήσης Kingfisher να προσθέτει 2,3% αφού εμφάνισε αύξηση στις προσδοκίες που αφορούν  τις προοπτικές του πρώτου εξαμήνου. Η Experian σημείωσε άνοδο 3,2% στην κορυφή της κατάταξης των κερδισμένων του δείκτη, μια ημέρα μετά την αισιόδοξη τριμηνιαία πρόβλεψη στο κομμάτι των εσόδων.

Οι τράπεζες σημείωσαν άνοδο, με το Natwest Group να προσθέτει +1,5% καθώς η RBC αναβάθμισε τη μετοχή σε «υπεραπόδοση» από το «sektor perform».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές