Πτωτικές τάσεις επικράτησαν για τρίτη μέρα στην αγορά πετρελαίου, την ώρα που διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες με το Ιράν που μπορεί να οδηγήσει  στην άρση των κυρώσεων για το πετρέλαιο της χώρας και κατ΄επέκταση σε ενίσχυση της προσφοράς πετρελαίου.

To Brent αργό  έκλεισε στα 66,26 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 0,6% (39 σεντς) και το αμερικάνικο έκλεισε στα 63,05 δολάρια το βαρέλι,τιμή μειωμένη κατά 31 σεντς (0,5%).

Οι Ε.Ε., Η.Π.Α και Ιράν έχουν σημειώσει πρόοδο στις συνομιλίες του για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και όπως ανέφερε ευρωπαίος αξιωματούχος θεωρεί ότι είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας. Αναλυτές της αγοράς θεωρούν ότι ο ΟΠΕΚ είναι έτοιμος να διαχειριστεί τα απόθεματα Ιρανικού πετρέλαιου,χωρίς να διαταραχθεί η ισορροπία της αγοράς.

Στο μέτωπο του πληθωρισμού οι ανησυχίες παραμένουν, με αρκετούς επενδυτές να εικάζουν ότι η Fed θα ασκήσει πιο σφιχτή πολιτική και για το λόγο αυτό μειώνουν τις θέσεις τους στο πετρέλαιο και γενικότερα στην αγορά εμπορευμάτων.

Όσον αφορά τη ζήτηση στην Ασία, τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα 2/3 των ανθρώπων που έχουν κάνει τεστ στην Ινδία έχουν εκτεθεί στο κορωνοϊό, ενίσχυσαν το φόβο και πίεσαν περαιτέρω τις τιμές του πετρελαίου.

Στο πλαίσιο της στήριξης των τιμών τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν σε 1,3 εκατ. βαρέλια στις αρχές της εβδομάδας, έναντι προσδοκιών για 1,6 εκατ. σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Έκθεση της UBS προβλέπει ότι τα αποθέματα πετρελαίου θα πέσουν στα επίπεδα της εποχής πριν τη πανδημία στα μέσα της χρονιάς και η τιμή θα διαμοφωθεί σε 75 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές