Την αχτίδα φωτός που αναζητούσε η αγορά για να «γυρίσει» το κλίμα βρήκαν οι επενδυτές στα αισιόδοξα στοιχεία για την αγορά εργασίας μετά τη νέα σημαντική υποχώρηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται 0,23% στις 33.974,15 μονάδες και S&P 500 ανεβαίνει κατά 0,65% στις 4.142,43 μονάδες.

Αντιστοίχως, ο τεχνολογικός Nasdaq, που μετρά και τις μεγαλύτερες απώλειες για το μήνα, σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο κατά 1,33% στις 13.411,63 μονάδες.

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας σημείωσε νέα πτώση στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη της πανδημίας, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή ανάρρωση της απασχόλησης.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 33.000 την εβδομάδα που έληξε στις 15 Μαΐου στις 444.000, ήτοι αρκετά χαμηλότερα από τις 450.000 που περίμεναν οι αναλυτές.

Θυμίζουμε πως χθες η Wall Street είχε κλείσει και πάλι στο «κόκκινο», διευρύνοντας τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν αρνητικά στο περιεχόμενο των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που έδειξε πως οι αξιωματούχοι της τράπεζας είναι έτοιμοι… κάποια στιγμή σε επόμενες συνεδριάσεις να συζητήσουν επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, εφόσον η οικονομία συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

Σημάδια σταθεροποίησης παρουσιάζει σήμερα και η αγορά των κρυπτονομισμάτων, μετά το χθεσινό πρωτοφανές sell off του Bitcoin, που έφτασε να χάσει το 30% της αξίας του. Σήμερα το κορυφαίο digital νόμισμα ανέκτησε μέρος του χαμένου εδάφους και κινείται γύρω στα 41.000 δολάρια.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γιεν και της στερλίνας με την ισοτιμία έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος να βρίσκεται γύρω στα  1,22 δολάρια.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,65%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street