
Οι πολίτες της Αυστρίας θα μπορούν από σήμερα να παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία την ηλεκτρονική κάρτα εμβολιασμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Φαρμακοποιών.
Τα φαρμακεία της χώρας πέρα από την υπηρεσία εκτύπωσης της κάρτας εμβολιασμού και τη διανομή των δωρεάν τέστ θα ήθελαν να μπορούν να κάνουν και το εμβόλιο κατά της Covid -19 σε ποσοστό 67%, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Επιμελητηρίου τους και δημοσιεύσε το ΑΠΕ.
Το Αυστριακό Επιμελητήριο Φαρμακοποιών είχε ανακοινώσει πριν από ένα μήνα ότι εάν αυτό είναι επιθυμητό, τα φαρμακεία στη χώρα είναι έτοιμα να προσφέρουν άμεσα στον πληθυσμό εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών.
“Το ότι τα φαρμακεία είναι σε θέση να αναλάβουν εμβολιασμούς, το απέδειξαν ήδη, διοργανώνοντας σε ελάχιστο χρόνο τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ”, είχε επισημάνει η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ουλρίκε Μουρς-Έντλμαγιερ, αναφέροντας ότι διαθέτουν επιστημονικά εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο παρέχει ήδη συμβουλευτικές υπηρεσίες σε σχέση με τους εμβολιασμούς, έχοντας στο σύνολό του πολύ καλή κατάρτιση.»
Το 48% του συνόλου των φαρμακείων, όπως προκύπτει από την έρευνα, φέρεται να είναι ήδη κατάλληλα να προβαίνουν σε εμβολιασμούς, το 37% να εξακολουθούν να χρειάζονται προσαρμογή και το 15% να μην είναι κατάλληλα για ένα τέτοιο σκοπό, καθώς, προκειμένου ένα φαρμακείο να είναι κατάλληλο για εμβολιασμό, απαιτείται ξεχωριστός χώρος που διατηρεί την εμπιστευτικότητα και την υγιεινή.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Επιμελητηρίου, οι περισσότεροι από τους συναδέλφους της έχουν ήδη τη θεωρητική κατάρτιση για αυτό, και πολλοί έχουν επίσης πρακτική εκπαίδευση, και με τους άλλους, το τελευταίο μπορεί επίσης να γίνει σε λίγες ημέρες, και αυτό θα επέτρεπε στα φαρμακεία να ξεκινήσουν αμέσως εάν έλθει το κάλεσμα της πολιτικής.
Η κόντρα με τους γιατρούς
Σε απάντηση στην ένσταση των γιατρών, που θέλουν να κρατήσουν τον εμβολιασμό στα χέρια τους και αρνούνται να τον επεκτείνουν στα φαρμακεία, η Ουλρίκε Μουρς-Έντλμαγιερ παρατήρησε ότι σε πολλές χώρες, και πιο πρόσφατα στη Γαλλία, εμβολιασμοί γίνονται και από τους δύο, ενώ, οπουδήποτε πραγματοποιείται εμβολιασμός στα ιατρεία και στα φαρμακεία, το ποσοστό εμβολιασμού είναι υψηλότερο.
Να παραμείνουν οι φαρμακοποιοί στις αρμοδιότητες τους, είχε απαντήσει ο πρόεδρος του Αυστριακού Ιατρικού Επιμελητηρίου Τόμας Σέκερες, επισημαίνοντας ότι, ούτως ή άλλως, αυτή την στιγμή οι γιατροί που επιθυμούν να εμβολιάσουν ξεπέρασαν κατά πολύ την ποσότητα των διαθέσιμων εμβολίων.Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνον οι γιατροί έχουν την απαραίτητη εμπειρογνωμοσύνη και την απαραίτητη υποδομή, “τόσο κοντά στους τόπους κατοικίας όσο και στις γραμμές εμβολιασμού” και ως εκ τούτου πρόσθετοι σταθμοί εμβολιασμού είναι “απολύτως περιττοί”.


Latest News

Ομάδα Αλήθειας: «Mαύρο ταμείο» της ΝΔ και του Μαξίμου η Blue Skies
Τα πρόσωπα και η διαδρομή του χρήματος - Νέες αποκαλύψεις

Τους πότιζαν κρασί και τους παγίδευαν - Ρώσοι χάκερς σε Ευρωπαίους διπλωμάτες
Όπως αποκαλύπτει το Politico το κρασί έγινε ο Δούρειος Ίππος των χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε mail Ευρωπαίων αξιωματούχων

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα
Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ρούμπιο: Αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο έκανε σχετικές δηλώσεις στο Παρίσι ύστερα από συνάντηση με Ευρωπαίους και Ουκρανούς αξιωματούχους

Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ από το Ιόνιο έως το Ταίναρο - Τι αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα
Το Προεδρικό Διάταγμα λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Ιταλίας του 2020

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει
Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον

Αδειάζει η Αθήνα - Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια και έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ
Το αδιαχώρητο επικρατεί από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα αναχωρούν για νησιωτικούς προορισμούς

Το TikTok του Μητσοτάκη: «Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί, ποτέ»
Το μήνυμα για τους εκδρομείς του Πάσχα και την ασφάλεια στους δρόμους

Η Μελόνι σε ρόλο... γεφυροποιού μεταξύ ΕΕ - Τραμπ
Η Μελόνι έχει περιγράψει τους δασμούς του Τραμπ στα αγαθά της ΕΕ ως «λάθος», αλλά φαίνεται να ακολουθεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση