
Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα εκτάκτως με θέμα την σύγκρουση Ισραήλ- Παλαιστινίων, όπως έγινε γνωστό.
Η συνεδρίαση, που είναι προγραμματισμένη για τις 27 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα του Πακιστάν, ως συντονιστή του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, και των παλαιστινιακών αρχών οι οποίες συγκέντρωσαν επαρκή αριθμό υπογραφών από τις 47 χώρες μέλη του Συμβουλίου, επεσήμανε ο ΟΗΕ σε σύντομη ανακοίνωσή του.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης αυτής οι χώρες θα εξετάσουν «τη σοβαρή κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές, περιλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πραγματοποιεί τουλάχιστον τρεις τακτικές συνεδριάσεις ετησίως, όμως αν το ζητήσει το ένα τρίτο των κρατών μελών του μπορεί να συνεδριάσει εκτάκτως ανά πάσα στιγμή.
Από τη δημιουργία του τον Ιούνιο του 2006 το Συμβούλιο έχει πραγματοποιήσει 29 έκτακτες συνεδριάσεις για να εξετάσει επείγουσες καταστάσεις και έχει καταδικάσει πολλές φορές το Ισραήλ, κυρίως για την κατάσταση στη Γάζα.
Η προηγούμενη έκτακτη συνεδρίαση που αφορούσε την επιδείνωση «της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές, περιλαμβανομένης της Ανατολική Ιερουσαλήμ» πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2018. Και η πρώτη έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου, στις 5 Ιουλίου 2006, επίσης αφορούσε το ίδιο θέμα.
Πηγή: ΑΠΕ


Latest News

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Ξεκίνησε το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων από την ΑΑΔΕ - Όλα τα βήματα εγγραφής
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκίνησε η εφαρμογή για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων