Στις τρεις πρώτες θέσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα των top-1000 παγκοσμίως βρίσκονται δύο καθηγητές από το ΑΠΘ (Ι. Πίτας  και Γ. Καραγιαννίδης) και ένας από το ΕΚΠΑ (Δ. Γουνόπουλος) Στην τέταρτη θέση των Ελλήνων και την 1121 παγκοσμίως βρίσκεται ο καθηγητής, ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, έρευνες και απόψεις του οποίου συστηματικά δημοσιεύονται στον ΟΤ, ενώ οι 9 προέρχονται από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Η κατατάξη των επιστημόνων βασίζεται σε συγκεκριμένα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν έως τις 10 Μαϊου 2021.

Πως γίνεται η αξιολόγηση

Η κατάταξη βασίζεται στον βιβλιομετρικό δείκτη h-index που επινοήθηκε το 2005, αριθμό παραπομπών από έρευνες και δημοσιεύσεις και αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων στην εξειδικευμένη βάση βιβλιογραφικών δεδομένων για την επιστήμη της πληροφορικής DBLP, που συγκεντρώθηκαν έως τις 10 Μαΐου 2021.

Αυτή η κατάταξη περιλαμβάνει όλους τους κορυφαίους επιστήμονες στην επιστήμη της πληροφορικής που σχετίζονται με Ελληνικά ΑΕΙ. Υπάρχουν συνολικά 57 Ερευνητές Καθηγητές με h-index> = 40 με 3 από αυτούς να συμπεριλαμβάνονται επίσης στην παγκόσμια κατάταξη. Το συνολικό άθροισμα των τιμών δείκτη H για κορυφαίους επιστήμονες στην Ελλάδα είναι 2840 με μέση τιμή για τον δείκτη h 49,82. Οι συνολικές δημοσιεύσεις DBLP για κορυφαίους επιστήμονες στην Ελλάδα είναι 11840 με τη μέση τιμή για τις δημοσιεύσεις DBLP να είναι 20772.

Ο υψηλότερος αριθμός επιστημόνων συνδέεται με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (9 επιστήμονες).

Να ληφθεί υπόψη ότι η χώρα που συνδέεται με έναν ερευνητή βασίζεται στο συνδεδεμένο ερευνητικό ίδρυμά τους σύμφωνα με το Google Scholar και όχι στην πραγματική εθνικότητά τους.

Δείτε εδώ την κατάταξη με τους κορυφαίους έλληνες επιστήμονες

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News