Πρόκειται για μια συνεργασία με ένα από τα 25 κορυφαία Business Schools των ΗΠΑ σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, το QS και το U.S. News and World Report.

Στο πλαίσιο της έναρξης της συνεργασίας επελέγησαν 22 προπτυχιακοί φοιτητές και από τα τέσσερα Τμήματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ, οι οποίοι συνεργάστηκαν με αντίστοιχο αριθμό φοιτητών του Indiana University. Οι 44 συνολικά φοιτητές χωρίστηκαν σε μικτές ομάδες και μελέτησαν μια γρήγορα αναπτυσσόμενη ελληνική νεοφυή επιχείρηση. Σε συνεργασία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της e-satisfaction δημιουργήθηκε μια μελέτη περίπτωσης και ένας αριθμός ερωτημάτων στρατηγικής προς διερεύνηση. Οι φοιτητές του ΟΠΑ είχαν πρόσβαση στο canvas learning management system του Indiana, το οποίο δημιουργήθηκε για το συγκεκριμένο έργο, στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του Indiana καθώς επίσης και σε άλλες πηγές σχετικές με την προς ανάλυση επιχείρηση.

Οι 44 φοιτητές συνεργάστηκαν για μια εβδομάδα μετά τις γιορτές του Πάσχα. Στο τέλος αυτής της εβδομάδας όλες οι ομάδες παρουσίασαν τις προτάσεις τους και αξιολογήθηκαν για την πληρότητα και τεκμηρίωσή τους. Οι Έλληνες φοιτητές θα λάβουν Πιστοποιητικό συμμετοχής από το Kelley School of Business και αντίστοιχο Πιστοποιητικό από το ΟΠΑ θα λάβουν οι φοιτητές του Kelley.

Τι είπε για τη συνεργασία ο Αντιπρύτανης Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης του ΟΠΑ, καθηγητής Βασίλης Παπαδάκης :

«Το ΟΠΑ ξεκίνησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία, η οποία για φέτος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω της πανδημίας. Ευελπιστούμε ότι το 2022 θα έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε τους φοιτητές του Indiana και τους Καθηγητές-τριες τους στην Αθήνα. Ελπίζουμε ότι αυτό είναι το ξεκίνημα μιας μακροχρόνιας αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας, η οποία φιλοδοξούμε να επεκταθεί και σε θέματα κοινής έρευνας, διδασκαλίας, ανταλλαγής φοιτητών και Καθηγητών, συνεργασία σε μεταπτυχιακά προγράμματα και σε άλλες ακαδημαϊκές δραστηριότητες. Το πρώτο project που αφορούσε στη μελέτη μιας αναπτυσσόμενης ελληνικής νεοφυούς επιχείρησης ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία.»

Βασίλης Παπαδάκης, Καθηγητής, Αντιπρύτανης Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης του ΟΠΑ

Τι είπε για τη συνεργασία η καθηγήτρια του Kelley School of Business κα Κολοβού:

«Οι φοιτητές μας έμαθαν πώς να συνεργάζονται αποτελεσματικά μεταξύ διαφορετικών χρονικών ζωνών, διαφορετικών τρόπων σκέψης και επιχειρηματικών μοντέλων. Ως ακαδημαϊκός είμαι πολύ ικανοποιημένη που συνέβαλλα στη δημιουργία ενός πλαισίου μάθησης που προσομοιάζει την πραγματικότητα του κόσμου των επιχειρήσεων. Ως ελληνίδα, είμαι υπερήφανη που οι φοιτητές μας συνέβαλλαν με ιδέες και προτάσεις στο στρατηγικό διάλογο της e-satisfaction μιας πολύ ενδιαφέρουσας ελληνικής νεοφυούς επιχείρησης, η οποία διαθέτει μια εντυπωσιακή διοικητική ομάδα».

Τι είπαν για τη συνεργασία έλληνες φοιτητές

Κ. Δημητρακόπουλος: «Η παρούσα συνεργασία αποτελεί αρωγό για την περαιτέρω ανάπτυξη της εξωστρέφειας του ΟΠΑ και αντικατοπτρίζει το υψηλού επιπέδου πρόγραμμα σπουδών του. Αναμφισβήτητα είναι μία δράση, από την οποία τόσο το πανεπιστήμιο μας, όσο και οι φοιτητές του έχουν πολλά να αποκομίσουν.»

Αιμίλιος Δαπόλλας: «Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξουμε την αξία μας, αλλά και την αξία του πτυχίου μας στην παγκόσμια αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα συνεργαστήκαμε με φοιτητές με διαφορετικά ερεθίσματα από εμάς. Τέλος, το Πανεπιστήμιο μας απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι άξια το καλύτερο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της χώρας, διαφοροποιώντας τη θέση του για ακόμη μια φορά μέσα από αυτό το καινοτόμο εγχείρημα.»

Λευτέρης Κατσίκας: «Η συνεργασία είναι πολύ σημαντική για την εξωστρέφεια του πανεπιστημίου μας, πόσο μάλλον εφόσον γίνεται με ένα εκ των κορυφαίων πανεπιστημίων στην Αμερική. Ένα τόσο πρωτοποριακό πρόγραμμα δείχνει σαφώς την κινητικότητα και προσπάθεια αναβάθμισης του ελληνικού πανεπιστημίου. Ακόμη, δίνεται στους φοιτητές η ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνεργαστούν με συμφοιτητές τους με διαφορετική κουλτούρα σε ένα project υψηλού επιπέδου, προετοιμάζοντας τους για το αυριανό πολυπολιτισμικό περιβάλλον το οποίο θα αντιμετωπίσουν στην καριέρα τους.»

Ναταλία Τσαμτσούρη: «Είναι σίγουρα μία καταπληκτική προσπάθεια που αξίζει όλοι να επικροτήσουμε, καθώς στοχεύει στην ανάπτυξη διεθνών σχέσεων του πανεπιστημίου μας με ένα άξιο και πολύ καλά οργανωμένο πανεπιστήμιο της Αμερικής. Σίγουρα είναι μία πολύ ευχάριστη συνεργασία που ανοίγει μετέπειτα δρόμους διεθνοποίησης, δημιουργεί ισχυρούς συνεργατικούς δεσμούς με ξένα πανεπιστήμια και πάνω απ’όλα θα εμφυσήσει σε εμάς τους φοιτητές τις αρχές της επικοινωνιακής συνεργασίας, της γόνιμης αλληλεπίδρασης και της αποτελεσματικής ομαδικής εργασίας με φοιτητές διαφορετικής χώρας, κουλτούρας και τρόπου ζωής.»

Εύη Ταμπάκη: «Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με το Kelley School of Business -ένα από τα κορυφαία Business Schools- αποδεικνύει έμπρακτα πως το Πανεπιστήμιο δεν αρκείται στο να προσφέρει στείρα γνώση στους φοιτητές, αλλά τους δίνει τη δυνατότητα να την εφαρμόσουν. Με αυτόν τον τρόπο, το ΟΠΑ θέτει τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες και με άλλα Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.»

Η αρχική ιδέα προήλθε από την καθηγήτρια του Indiana Tatiana Kolovou και υποστηρίχθηκε από το ΟΠΑ και τον Αντιπρύτανη Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης καθηγητή Βασίλη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia
Space Hellas: Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου
Academia |

Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου η Space Hellas

Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη λήψη των κατάλληλων τεχνικών μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου παραβίασης ή καταστροφής των πληροφοριακών του συστημάτων