Η Κίνα… ξαναχτύπησε προκαλώντας νέους κλυδωνισμούς στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, που έδειχνε να έχει αρχίσει να σταθεροποιείται από το προχθεσινό κραχ στο Bitcoin.

Αυτή τη φορά το πλήγμα ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του αντιπροέδρου της Κίνας Λιου Χου, ο οποίος «υποσχέθηκε» πως οι κινεζικές αρχές θα πατάξουν την εξόρυξη και διαπραγμάτευση του Bitcoin, στο πλαίσιο του σχεδίου του Πεκίνου να «αποτρέψει και να ελέγξει τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους».

«Θα στραφούμε με δριμύτητα κατά των παράνομων δραστηριοτήτων στις αγορές και θα πατάξουμε όλες τις παράνομες χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του είχαν άμεσο αντίκτυπο στα digital νομίσματα, με το Bitcoin να υποχωρεί αμέσως κατά 11% στα 37.429 δολάρια, ενώ το δεύτερο κυριότερο Ether σημείωσε πτώση 13% στα 2.552 δολάρια.

Μετά το μίνι κραχ της Τετάρτης, όταν η αξία του Bitcoin έπεσε κάτω από το μισό, έως και στα 30.000 δολάρια από το υψηλό των 65.000 δολαρίων τον Απρίλιο, το νόμισμα όπως και η αγορά των κρυπτονομισμάτων έδειχνε να σταθεροποιείται. Μάλιστα, οι αναλυτές εκτιμούσαν πως η τιμή του θα συνεχίσει να ανεβαίνει πριν φτάσει το επόμενο «μαξιλάρι» των 45.000 δολαρίων.

Σημειωτέον δε, πως και το κραχ της Τετάρτης είχε αποδοθεί μεταξύ άλλων στην απόφαση της Κίνας να απαγορεύσει στις τράπεζες και τις εταιρείες πληρωμών της χώρας να δέχονται συναλλαγές σε κρυπτονόμισμα, προκειμένου να ελέγξει  κερδοσκοπικές συναλλαγές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News