Yψηλότερα για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες της Wall Street, με το καλό κλίμα να διατηρείται μετά τη χθεσινή ενθαρρυντική βελτίωση των στοιχείων για τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Στο ταμπλό, Ο Dow Jones ενισχύεται 0,83% στις 34.367,23 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,37% στις 13.585,34 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,57% στις 4.182,37 μονάδες.

Χθες η αμερικανική αγορά είχε να καταφέρει να κλείσει με κέρδη, καλύπτοντας μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών, με το βιομηχανικό δείκτη να κερδίζει 0,55%, τον S&P 500 να ανεβαίνει κατά 1,06% και τον Nasdaq να οδηγεί το ράλι με κέρδη 1,77%.

Πέρα από τη βελτίωση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, που επιβεβαίωσε στους αναλυτές πως η άνοδος της ανεργίας τον Απρίλιο ήταν ένα πρόσκαιρο εμπόδιο που δεν αλλάζει τη συνολική σταθερή ανάρρωση της αγοράς εργασίας, θετικά λειτούργησαν και τα στοιχεία των δεικτών PMI για τους κλάδους της μεταποίησης και των υπηρεσιών. Οι δείκτες έδειξαν νέο ρεκόρ για το Μάιο και για τους δύο τομείς της αμερικανικής οικονομίας.

Η ανάκαμψη της τεχνολογικής αγοράς ευνοείται και από τη βελτίωση της εικόνας στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με το Bitcoin να έχει καλύψει μεγάλο μέρος των απωλειών της Τετάρτης κινούμενο πλέον στην περιοχή των 40.000 δολαρίων. Μάλιστα, η πορεία αυτή βοηθά και τη μετοχή της Telsa, η οποία επίσης ενισχύεται σήμερα κατά 1% περίπου.

Οι αναλυτές αναμένουν με ενδιαφέρον να δουν τον συνολικό απολογισμό της εβδομάδας. Μετά τη χθεσινή ανάκαμψη, ο Dow Jones βρίσκεται μόλις οριακά χαμηλότερα για την εβδομάδα, συμπληρώνοντας έτσι την τέταρτη εβδομάδα απωλειών, μέσα στις πέντε τελευταίες εβδομάδες. Ο S&P 500 είναι οριακά στο «πράσινο» για το σύνολο της εβδομάδας, όπως και ο Nasdaq.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γιεν και της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στα επίπεδα των 1,21 δολαρίων.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί μία μονάδα βάσης στο 1,62%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street