Αυξάνονται και πληθύνονται οι εμπορικοί σύλλογοι ανά την επικράτεια που αντιτίθενται στο άνοιγμα των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 23/5.

«Οι εμπορικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης έχουν δώσει επανειλημμένα ηχηρά μηνύματα στο παρελθόν ότι δεν επιθυμούν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της Κυριακάτικης αργίας», αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση των εμπόρων της συμπρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται ότι την  Κυριακή 23 Μαΐου, σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ για τα έκτακτα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά τα εμπορικά καταστήματα, τα καταστήματα τροφίμων, τα κομμωτήρια κ.ά., κατ’ εξαίρεση κάθε άλλης διάταξης. Το ίδιο συνέβη και την προηγούμενη Κυριακή, 16 Μαΐου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ οι εμπορικές επιχειρήσεις την Κυριακή 23 Μαΐου 2021.

Σύμφωνα με την υπ’αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 29922 ΚΥΑ η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1944/13-5-2021 τα αρμόδια υπουργεία αποφάσισαν να επιτραπεί η δυνατότητα λειτουργίας του λιανεμπορίου τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου 2021.

Ωστόσο, για αυτή την απόφαση δεν λάβαμε ποτέ ενημέρωση και δεν υπήρξε ποτέ σύμφωνη γνώμη από τους εκπροσώπους του εμπορίου στη χώρα μας.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης έχουν δώσει επανειλημμένα ηχηρά μηνύματα στο παρελθόν ότι δεν επιθυμούν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της Κυριακάτικης αργίας.

Φίλοι καταναλωτές σας περιμένουμε από τη Δευτέρα έως το Σάββατο καθημερινά (71 ώρες) για να απολαύσετε τις αγορές σας στα καταστήματά μας.

Η Κυριακή είναι η μέρα που μπορούμε να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τις οικογένειές μας, να ξεκουραστούμε ή να απολαύσουμε τις χαρές που προσφέρει η χώρα μας.

Καλούμε τους εμπόρους και τους καταναλωτές να σεβαστούν την αργία της Κυριακής γιατί δεν είναι οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων που δεν επαρκούν, αλλά τα χρήματα.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Motor Oil: Ισχυρές αντοχές το 2024 με προσαρμοσμένα EBITDA 995 εκατ. ευρώ – Μέρισμα 1,40 ευρώ ανά μετοχή
Επιχειρήσεις |

Motor Oil: Ανθεκτικότητα το 2024 με EBITDA 995 εκατ. – Προτεινόμενο μέρισμα 1,40 ευρώ/μετοχή

Η Motor Oil ανάρτησε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2024 – Ανθεκτικότητα παρά τη μείωση των περιθωρίων διύλισης και τη χαμηλότερη παραγωγικότητα λόγω της πυρκαγιάς στο διυλιστήριο

Νικολακόπουλος (Intralot): Δεν μας επηρεάζουν οι εξελίξεις στις ΗΠΑ – Σημαντικές αγορές Κροατία και Τουρκία
Επιχειρήσεις |

Νικολακόπουλος (Intralot): Δεν μας επηρεάζουν οι εξελίξεις στις ΗΠΑ – Σημαντικές αγορές Κροατία και Τουρκία

O κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι δεν υφίσταται κίνδυνος από τη δασμολογική πολιτική Τραμπ καθώς η εταιρεία συμμετέχει μέσω θυγατρικής σε διαγωνισμούς που διενεργούνται από πολιτειακές κυβερνήσεις