![«Ανάσα» στην Tencent από τα βιντεοπαιχνίδια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/05/tencent.png)
Η Tencent μπαίνει για τα καλά στα βιντεοπαιχνίδια. Τα δημοφιλή παιχνίδια για κινητά αύξησαν τις τριμηνιαίες πωλήσεις στα 21 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν θα δώσουν στον ιδρυτή και CEO Pony Ma (Ma Huateng) κάποια θωράκιση έναντι των κανονιστικών απειλών και από τον έντονο ανταγωνισμό της ByteDance. Ωστόσο, συτή η ανάπαυλα μπορεί να είναι μόνο προσωρινή.
Τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη επιβεβαιώνουν ότι η άνοδος της Tencent λόγω πανδημίας έχει λήξει. Τα έσοδα κατά τους τρεις μήνες έως τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 25% από το ίδιο διάστημα το 2020, αλλά η ανάπτυξη των διαδικτυακών παιχνιδιών επιβραδύνθηκε σημαντικά στο 17% καθώς η ζωή στην Κίνα επέστρεψε στην κανονικότητα. Ακόμα κι έτσι, παιχνίδια όπως τα “Honor of Kings” και “PUBG Mobile” βοήθησαν να στην επίτευξη πωλήσεων ύψους 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ίδια περίοδο.
Ο Ma σχεδιάζει επίσης πάνω από 40 παιχνίδια για να ενισχύσει την κατώτατη γραμμή της αξίας 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων εταιρείας του στο εγγύς μέλλον. Αυτό μάλλον θα προσελκύσει την προσοχή των επενδυτών. Η ByteDance, ιδιοκτήτης των viral εφαρμογών βίντεο TikTok και Douyin, αναδύεται ως ισχυρότατος αντίπαλος. Νωρίτερα φέτος, ξόδεψε 4 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει μια εταιρία προγραμματισμού ως μέρος μιας μεγάλης προώθησης για να ανεβάσει το τμήμα βιντεοπαιχνιδιών του.
Επιπλέον, οι κινεζικές υπηρεσίες ελέγχου ανταγωνισμού ετοιμάζονται να επιβάλουν πρόστιμο στην Tencent που θα μπορούσε να υπερβεί τα 10 δισεκατομμύρια γιουάν, ή 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε τον Απρίλιο το Reuters. Αυτό θα είναι διαχειρίσιμο ποσό, δεδομένου ότι η επιχείρηση είχε λειτουργική ρευστότητα περίπου πέντε φορές το ποσό αυτό, το τελευταίο τρίμηνο. Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν επίσης την παραγωγική συμφωνία της Tencent. Η θυγατρική της που μοιάζει με Spotify, για παράδειγμα, μπορεί να αναγκαστεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία και κάποια αποκλειστικά μουσικά δικαιώματα. Οι μετοχές της Tencent υποχώρησαν κατά περίπου ένα πέμπτο από το υψηλό του τρέχοντος έτους, διαγράφοντας αξία σχεδόν 200 δισεκατομμύριων δολαρίων από τις μετοχές.
Εδώ και χρόνια, η εταιρεία διατηρεί ξεχωριστά τα τεράστια τμήματα ψυχαγωγίας και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχουν ενδείξεις ότι σιγά-σιγά αναδύεται μια πιο συνεκτική στρατηγική. Παράλληλα με τα αποτελέσματα των κερδών της, η Tencent ανακοίνωσε ότι θα συνδυάσει την επιχείρησή της που μοιάζει με την Netflix με μια άλλη εφαρμογή βίντεο. Προχωρά επίσης στην προσφορά προς τους περίπου 600 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες κινητών στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων QQ περισσότερων παιχνιδιών για «καλύτερη ενσωμάτωση εμπειριών κοινωνικών κατανάλωσης και περιεχομένου». Πρόσφατα, η Tencent εγκατέστησε ένα πρώην στέλεχος της QQ ως επικεφαλής της υπηρεσίας ροής μουσικής. Η Tencent πρέπει να έχει πολλές «ζωές» πέρα από τα βιντεοπαιχνίδια.
REUTERS BREAKINGVIEWS
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Η έννοια του «παγκόσμιου νότου» τροφοδοτεί μη ρεαλιστικές φιλοδοξίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/el-erian1.png)
Οι μη ρεαλιστικές φιλοδοξίες του «παγκόσμιου νότου»
Οι αλλαγές στην παγκόσμια οικονομική και χρηματοπιστωτική τάξη καθιστούν αυτήν την ιδέα λιγότερο αποτελεσματική
![Το ρεκόρ του DAX υπογραμμίζει την ευπάθεια της Γερμανίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/europ-600x400.jpg)
Το story του «Germany AG» - Τι «λέει» το ράλι του DAX για την ύφεση της Γερμανίας
Οι επενδυτές που επικεντρώνονται στη Γερμανία θα πρέπει σύντομα να αναζητήσουν άλλο μέρος για να ξεφύγουν από την οικονομική πραγματικότητα
![Ποιος φοβάται τη Μελάνια Τραμπ;](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/melania-600x412.jpg)
Ποιος φοβάται τη Μελάνια Τραμπ;
H Flotus 2.0 είναι έτοιμη να... πετάξει