Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη το Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ουάσιγκτον για την εμπέδωση της εκεχειρίας στη Γάζα, δήλωσε σήμερα πηγή που έχει ενημερωθεί για το σχεδιασμό αυτό.

Αμερικανοί, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δεν έδωσαν στη δημοσιότητα το πλήρες δρομολόγιο του Μπλίνκεν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την Πέμπτη την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, λέγοντας πως «θα συζητήσει προσπάθειες αποκατάστασης και τη συνεργασία για την οικοδόμηση καλύτερου μέλλοντος για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους».

Το ταξίδι του Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή θα περιλάβει επίσκεψη στην Αίγυπτο, η οποία μεσολάβησε για να επιτευχθεί η εκεχειρία στη Γάζα ανάμεσα στο Ισραήλ και τους παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς, καθώς και στην Ιορδανία, δήλωσε η πηγή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη να αποκτήσει «αξιόπιστο αποτρεπτικό» μηχανισμό έως το 2030
Επικαιρότητα |

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη να αποκτήσει «αξιόπιστο αποτρεπτικό» μηχανισμό έως το 2030

Η Ευρώπη πρέπει επειγόντως και γρήγορα να επανεξοπλιστεί για να έχει έναν «αξιόπιστο αποτρεπτικό» μηχανισμό έως το 2030, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Λευκός Οίκος: «Ποτέ δεν ήμασταν τόσο κοντά σε ειρηνευτική συμφωνία» ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία
Επικαιρότητα |

Λευκός Οίκος: «Ποτέ δεν ήμασταν τόσο κοντά σε ειρηνευτική συμφωνία» ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λίβιτ μίλησε για τις συνομιλίες για την Ουκρανία εν όψει της επικοινωνίας Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν