Η Snap αγοράζει το WaveOptics, μια εταιρεία που κατασκευάζει ανταλλακτικά για γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, σε συμφωνία 500 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Snap αποκτά το WaveOptics, μια εταιρεία που δημιουργεί φακούς και άλλα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας. Η απόκτηση θα δώσει στην Snap πολλές από τις αναγκαίες δυνατότητες για να δημιουργήσει γυαλιά για να βλέπουν ψηφιακές εικόνες που δημιουργούνται από υπολογιστή και προβάλονται πάνω από την εικόνα της πραγματικότητας.

Η συμφωνία αξίζει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μετοχές, με περίπου το μισό να καταβάλεται προκαταβολικά. Η Snap θα πληρώσει τα υπόλοιπα σε μετρητά ή μετοχές σε δύο χρόνια.

Οι μετοχές του Snap παρέμειναν σταθερές.

Η Snap παρουσίασε τα πρώτα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας Spectacles την Πέμπτη, αλλά δεν τα πουλάει, προτιμώντας να τα δώσει πρώτα στους δημιουργούς, καθώς πιθανώς συνεχίζει να βελτιώνει τα γυαλιά μέχρι να είναι έτοιμο να τα διαθέσει στην αγορά. Τα Spectacles χρησιμοποιούν φακούς που αναπτύχθηκαν από την WaveOptics.

Είναι ένα πρώτο βήμα στον αγώνα για την αγορά των γυαλιών AR μεταξύ εταιρειών τεχνολογίας. Αλλες εταιρείες όπως η Apple και το Facebook επίσης εργάζονται σε παρόμοια προϊόντα. Οι προγραμματιστές θα πρέπει να κάνουν συναρπαστικές εφαρμογές για τα γυαλιά, οι οποίες επί του παρόντος έχουν μόνο διάρκεια ζωής όσο διαρκεί η μπαταρία, δηλαδή περίπου 30 λεπτά.

Ωστόσο, το Snap βρίσκεται στο δρόμο για να αποκτήσει πολλές συναρπαστικές εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς το AR είναι ήδη ένα μεγάλο μέρος της εφαρμογής Snapchat. Οι χρήστες του Snapchat μπορούν ήδη να επωφεληθούν από αγορές AR , χρησιμοποιώντας φίλτρα βίντεο και φωτογραφιών και πολλά άλλα μέσω των τηλεφώνων τους.

Τα γυαλιά AR του Snap είναι διαφορετικά από ορισμένα ήδη υπάρχοντα προϊόντα AR, όπως το HoloLens 2 της Microsoft, το οποίο είναι πολύ πιο ογκώδες και μοιάζει περισσότερο με ένα σετ ακουστικών παρά ένα σύνολο γυαλιών.

Το WaveOptics δημιουργεί κάποια από τα κομμάτια των γιαλιών, όπως τους κυματοδηγούς – που μοιάζουν με μικρά παράθυρα μέσα από το οποία κοιτά ο χρήστης και τα οποία προβάλλουν τις ψηφιακές εικόνες , αλλά και προβολείς που κατευθύνουν το φως στους κυματοδηγούς. Επίσης κατασκευάζει και πωλεί πλήρεις λύσεις, που ονομάζονται modules, οι οποίες περιλαμβάνουν τους κυματοδηγούς και τους προβολείς τοποθετημένους σε πλαίσια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία