
Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι πρώτη σε κρατήσεις και όλα δείχνουν ότι θα είναι ο πρώτος προορισμός σε πωλήσεις για την αεροπορική εταιρεία Transavia φέτος, υπερβαίνοντας τη ζήτηση για την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Το θετικό αυτό στοιχείο μετέφεραν στον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ανώτατα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας Transavia με τα οποία συναντήθηκε χθες στο Παρίσι.
Μάλιστα η Transavia προχώρησε σε αύξηση του προβλεπόμενου αριθμού επιβατών προς τη χώρα μας για το 2021, φτάνοντας τις 1.100.000 θέσεις. Η Transavia συνδέει 4 γαλλικές πόλεις με 12 προορισμούς στην Ελλάδα, ενώ στη λίστα των δρομολογίων της για το 2021 προστέθηκαν νέες πτήσεις σε τρις προορισμούς και συγκεκριμένα οι Παρίσι-Πρέβεζα, Νάντη-Κέρκυρα και Μονπελιέ-Σαντορίνη.
Γενικότερα τα μηνύματα για τις προοπτικές αύξησης της τουριστικής κίνησης από τη Γαλλία προς την Ελλάδα το 2021 ήταν αισιόδοξα από τις συναντήσεις του κ. Θεοχάρη στο Παρίσι. Η καθοριστική θέση της Ελλάδας στο διεθνές άνοιγμα του τουρισμού επιβεβαιώθηκε, τόσο από τη συνάντηση του Έλληνα Υπουργού με τον Γάλλο ομόλογό του, όσο και με κορυφαία στελέχη των μεγαλύτερων τουριστικών Οργανισμών και tour operators της Γαλλίας, αναφέρει το Υπουργείο Τουρισμού.
Πιο αναλυτικά, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Jean-Baptiste Lemoyne, Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και αρμόδιο για θέματα Τουρισμού, ο κ. Χάρης Θεοχάρης είχε την ευκαιρία να αναλύσει τη στρατηγική επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού. Οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν στη σημασία της άμεσης διακρατικής συνεργασίας στην Ευρώπη και ειδικά για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό. Επιπλέον, οι κ.κ. Θεοχάρης και Lemoyne συζήτησαν ζητήματα σχετικά με την επικείμενη Σύσκεψη της Περιφερειακής Επιτροπής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 2 μέχρι τις 4 Ιουνίου.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού, «με τον Γάλλο ομόλογό μου κ. Jean-Baptiste Lemoyne είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση. Του παρουσίασα το ολοκληρωμένο σχέδιο ανοίγματος του Ελληνικού Τουρισμού και συμφωνήσαμε για την ανάγκη συντονισμού των ενεργειών μας και κοινής πορείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την ταχύτερη ανάκαμψη του τουρισμού. Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε ένα δυναμικό ρεύμα τουριστών από τη Γαλλία φέτος, καθώς η χώρα μας έχει καταφέρει να διατηρήσει πολύ ψηλά το ‘brand’ της ως ασφαλούς προορισμού, προσφέροντας ταυτόχρονα όλα εκείνα τα ‘ιδιαίτερα’ στοιχεία που αναζητά η Γαλλική τουριστική αγορά».
Σε ό,τι αφορά στις επαφές του κ. Θεοχάρη με τους tour operators, οι εκπρόσωποί τους, βασιζόμενοι στα τελευταία δεδομένα από τις κρατήσεις και στο άμεσο ενδιαφέρον της αγοράς, εξέφρασαν στον Υπουργό Τουρισμού την πεποίθηση ότι η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα φέτος θα παρουσιάσει μεγάλη αύξηση. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η ζήτηση επανακάμπτει σταθερά, φέρνοντας τη χώρα μας στην πρώτη θέση των προτιμήσεων για το γαλλικό κοινό, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού.
Χαρακτηριστικά, ο Γενικός Διευθυντής του tour operator «Hèliades» κ. Jean Brajon τόνισε ότι «καθοριστικό στοιχείο για την αύξηση της ζήτησης ήταν η έγκαιρη και αναλυτική ανακοίνωση του ανοίγματος του Ελληνικού Τουρισμού στις 14 Μαΐου. Την άποψη αυτή επιβεβαίωσε και η Chef de Produit (Διευθύντρια Προϊόντος) του tour operator «Karavel-Fram» κυρία Nadège Canu. H κυρία Canu επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή, οι κρατήσεις για την Ελλάδα ξεπερνούν κατά πολύ τις αντίστοιχες για τους ανταγωνιστικούς προορισμούς».
O Chef de Produit (Διευθυντής Προϊόντος) του tour operator «Thalasso Νο1 & Ôvoyages» κ. Sami Guenaoui υπογράμμισε επίσης την πολύ δυναμική πορεία των κρατήσεων και σημείωσε ότι «πλέον οι πελάτες αναζητούν περισσότερη ευελιξία, ενώ η μέση διάρκεια του ταξιδιού στην Ελλάδα αυξάνει».
Παράλληλα με τις συναντήσεις που είχε στο Παρίσι, ο Υπουργός Τουρισμού παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Ο κ. Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιο της Ελληνικής Κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού και προανήγγειλε την περαιτέρω άρση των περιορισμών στο αμέσως προσεχές διάστημα.


Latest News
![Airbnb: Πτωτικά κινήθηκε η ζήτηση τον Μάρτιο – Τι δείχνουν τα στοιχεία [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/airbnb-gba8e58468_1280-1-600x500.jpg)
Περισσότερα Airbnb, χαμηλότερη πληρότητα - Οι επιλογές των επισκεπτών [γράφημα]
Η προσφορά και η ζήτηση διαμορφώνουν νέες ισορροπίες στην αγορά Airbnb

Επιστρέφει... δριμύτερο το εισιτήριο στη Βενετία για τους τουρίστες
Πέρσι το μέτρο απέφερε απροσδόκητα έσοδα στη Βενετία ύψους 2,4 εκατ. ευρώ - Φέτος ο δήμος ετοιμάζεται

Αύξηση πάνω από 18% στις κρατήσεις για το Πάσχα - Οι πρωταθλητές και οι χαμένοι
Ο ρόλος του Ορθόδοξου και Καθολικού Πάσχα, η περίπτωση της Κρήτης και το momentum Σαντορίνης και Μυκόνου - Τι δείχνουν οι κρατήσεις

Στο 1,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο το α' δίμηνο - Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών
Την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025, στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων, οι απαιτήσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού κατέγραψαν ροές ύψους 1 δισ. ευρώ

Απευθείας πτήσεις από τη Βαρσοβία προς Θεσσαλονίκη ξεκινάει η LOT
Με την εναρκτήρια πτήση (17/6) θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη και δημοσιογράφοι πολωνικών μέσων μαζικής επικοινωνίας

Ξενοδοχεία: Απόβαση πεντάστερων στην Κρήτη – Ανεβαίνει πίστα το νησί
Πυρετός επενδύσεων για την αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υποδομών της Κρήτης - Τα project που είναι σε εξέλιξη

«Ξεπουλάνε» τα ακτοπλοϊκά για το Πάσχα - «Ζαλίζουν» οι τιμές
Οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι για την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ελάχιστα

Αλλάζει εικόνα το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με επενδύσεις 1,28 δισ. - Οι νέοι στόχοι
Ανοδικά ξεκίνησε η επιβατική κίνηση το 2025 κόντρα στην διεθνή αβεβαιότητα- Οι νέες πηγές εσόδων και το πράσινο φως στο μέρισμα των 0,78 ευρώ ανά μετοχή

Πληρότητες ως 95% στις πτήσεις της Aegean- Οι top5 προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό
Υψηλές πληρότητες καταγράφονται για την πασχαλινή έξοδο σε αεροπορικές πτήσεις της Aegean τόσο για προορισμούς εσωτερικού όσο και εξωτερικού

Συνεργασία Mercan Group με Wyndham Hotels & Resorts στην Κέρκυρα
Η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη επένδυση του ομίλου Mercan Group στην Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία της Wyndham στη Μεσόγειο