Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές τη Δευτέρα, με τις μετοχές να παραμένουν κοντά στα υψηλά επίπεδα ρεκόρ. Τον τόνο έδωσαν οι μετοχές του τεχνολογικού τομέα, καθώς οι επενδυτές υπολογίζουν ότι η δυναμική των εταιρικών κερδών θα ενισχύσει το ανοδικό μομέντουμ της αγοράς.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο της τάξης του 1% και έκλεισε στις  445,07 μονάδες, ελαφρώς πιο κάτω από το ψηλότερα επίπεδα του που είναι στις 446,19 μονάδες.

Κέρδη της τάξης του 1% σημείωσε και ευρωπαϊκός τομέας μετοχών τεχνολογίας, την ώρα που  οι μετοχές τομέων που επηρρεάζονται πιο άμεσα από την οικονομία, όπως οι τράπεζες και εταιρείες πρώτων υλών, κινήθηκαν στο κόκκινο.

Η διαπραγματευτική δραστηριότητα ήταν υποτονική, καθώς οι χρηματιστηριακές αγορές στη Αυστρία, Δανία, Ουγγαρία, Νορβηγία, Ελβετία και Γερμανία ήταν κλειστές λόγω εορτής. Ο FTSE 100 και ο CAC40 έκλεισαν με άνοδο που ξεπέρασε το 0,5%.

Η μετοχή της βρετανικής εταιρείας Cineworld Group Plc σημείωσε σημαντική άνοδο της τάξης του 3,2% , καθώς η ταινία της “Peter Rabbit 2: The Runaway” έκοψε πολύ περισσότερα εισιτήρια από ότι αναμενόταν μετά την πολύμηνο lockdown.

Οι δηλώσεις της επικεφαλής της ΕΚΤ την Παρασκευή, στις οποίες η κα Λαγκάρντ τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για την απόσυρση του προγράμματος αγοράς ομολόγων αξίας 1, 85 τρισ. ευρώ, ενίσχυσαν θετικά την αγορά. Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ θα συνενεδριάσει στις αρχές του επόμενου μήνα για να συζητήσει την πολιτική που θα ακολουθήσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές