Μια σειρά μακροοικονομικών και επιχειρηματικών στοιχείων αναμένεται να δώσουν τον τόνο στην Wall Street την τρέχουσα εβδομάδα, με τους επενδυτές να αναζητούν περισσότερα και πιο στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού αλλά και την αναπτυξιακή δυναμική.

Το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την Παρασκευή τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE).

Σύμφωνα με συγκλίνουσες απόψεις αναλυτών στο Bloomberg, οι εν λόγω δαπάνες εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν αύξηση 3,5% τον Απρίλιο σε σχέση με πέρυσι, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2008.

Αφαιρώντας τις ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, ο λεγόμενος δομικός PCE αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,9% τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, κταγράφοντας το μεγαλύτερο άλμα σε περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες ημέρες το ενδιαφέρον των αγορών εστιάζεται επίσης στην καταναλωτική εμπιστοσύνη και τα στοιχεία για τις τιμές των κατοικιών.

Οι επενδυτές βρίσκονται σε αναζήτηση σαφούς κατεύθυνσης, προσπαθώντας να διαβάσουν πίσω από τις λέξεις της Fed, αναφορικά με τις πληθωριστικές ανησυχίες, την αγορά εργασίας και την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Επίσης, παρακολουθούν τις εξελίξεις στο bitcoin και τα άλλα crypto, και προσπαθούν να εκτιμήσουν εάν οι μετοχές τεχνολογίας μπορούν να επωφεληθούν από την πορεία τους.

Ο Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν με απώλειες την περασμένη εβδομάδα, αλλά τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε ελαφρώς ανοδικά.

Μένει επίσης, να διαφανεί αν θα υπάρξει επίπτωση στον Nasdaq μετά την απόφαση της Κίνας να επιβάλει νέους περιορισμούς στα κρυπτονομίσματα, η οποία επέφερε πτώση στο bitcoin .

«Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι η αγορά εκφοβίζεται και συχνά επηρεάζεται από την πορεία του bitcoin», δήλωσε ο Peter Boockvar, επικεφαλής επενδυτικών υπηρεσιών της Bleakley Advisory Group. Το Bitcoin σημείωσε πτώση έως και 30% την Τετάρτη, στα περίπου 30.000 δολάρια. Ανέκαμψε σε πάνω από 42.000 και υποχώρησε εκ νέου την Παρασκευή στις 36.000.

Επίσης, την τρέχουσα εβδομάδα ολοκληρώνεται η περίοδος εταιρικών ανακοινώσεων με την Best Buy , την Costco και την Nordstrom να είναι μερικές από αυτές που έμειναν για το τέλος

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street