Ανοδικά κινούνται σήμερα τα futures της αμερικανικής αγοράς με την ελπίδα μιας καλύτερης εβδομάδας μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο S&P 500 συμπλήρωσε τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα με αρνητικό εβδομαδιαίο πρόσημο, ενώ ο βιομηχανικός Dow έχει βρεθεί στο «κόκκινο» τις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες εβδομάδες. Μόνο ο τεχνολογικός Nasdaq κατάφερε να ανακάμψει κάπως κλείνοντας ελαφρά σε θετικό έδαφος για την εβδομάδα (στο +0,31%), αν και ειδικά την Παρασκευή είχε ολοκληρώσει τη συνεδρίαση με απώλειες λόγω των πιέσεων που άσκησαν στις τεχνολογικές μετοχές οι κλυδωνισμοί στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Για τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, τα futures του Dow Jones ανεβαίνουν κατά 0,28% ή 117 μονάδες, τα futures του S&P 500 βρίσκονται ελαφρά πάνω κατά 0,4% ή 18,45 μονάδες, ενώ ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν και τα futures του Nasdaq που κερδίζουν 76 μονάδες ή 0,6%.

Πάντως, οι αναλυτές επισημαίνουν πως η αγορά εξακολουθεί να είναι νευρική, ανησυχώντας για την ανοδική πορεία των τιμών και τις επιπτώσεις που θα έχει στη στρατηγική της Federal Reserve, παρά τις διαβεβαιώσεις αξιωματούχων της τελευταίας πως το tapering δεν είναι στα άμεσα σχέδια της.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών παραμένουν και οι διαπραγματεύσεις που «τρέχουν» στην Ουάσιγκτον αναφορικά με την επικύρωση του επενδυτικού πακέτου του Τζο Μπάιντεν. Την περασμένη Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος σε μια διάθεση συμβιβασμού με τους Ρεπουμπλικάνους για την ταχύτερη δυνατή έγκριση του πακέτου, προχώρησε σε μείωση των κονδυλίων για έργα υποδομής από τα 2,3 τρισ. δολάρια στα 1,7 τρισ. δολάρια. Όμως, φαίνεται πως οι συντηρητικοί και πάλι δεν είναι ευχαριστημένοι ζητώντας μεγαλύτερη περικοπή, κάτι που θα οδηγήσει σε χρονική καθυστέρηση των διαδικασιών στο Κογκρέσο.

Στους αστάθμητους παράγοντες παραμένει και η αβεβαιότητα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, όπου οι κλυδωνισμοί συνεχίζονται. Μάλιστα, ένα νέο sell off στο Bitcoin έφερε και πάλι χθες το κορυφαίο digital νόμισμα κάτω από το όριο των 32.000 δολαρίων. Στα επίπεδα αυτά ουσιαστικά έχει χάσει το 50% της αξίας του μέσα σε μια εβδομάδα. Πάντως, αυτή την ώρα έχει ανακάμψει κάπως, γύρω στα 37.855 δολάρια.

Σημειώνεται πως οι αποδόσεις του 10ετούς υποχωρούν ελαφρά κατά 0,01 μονάδες στο 1,618%, ενώ ελαφρά πτωτικά κινείται και το δολάριο στα 1,2217 έναντι του ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street