Από σήμερα, 24 Μαΐου 2021 και για χρονικό διάστημα ενός μήνα, ο ΔΑΠΕΕΠ (Διαχειριστής ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης) δίνει τη δυνατότητα επανυποβολής των αιτήσεων των πελατών Αγροτικής Χρήσης (κατηγορία Β.4) προκειμένου να υπαχθούν σε Καθεστώς Μειωμένων Χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ για τον αναδρομικό υπολογισμό ΕΤΜΕΑΡ των ετών 2019-2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, στο link meiwmenes-xrewseis-agrotwn.dapeep.gr του Υποσυστήματος Παροχών Αγροτικής Χρήσης του ΔΑΠΕΕΠ,  οι ενδιαφερόμενοι πελάτες της μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για Μειωμένο ΕΤΜΕΑΡ, είτε ως νέοι δικαιούχοι είτε να τροποποιήσουν την προηγούμενη αίτησή τους που υπέβαλλαν την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2020.

Επισημαίνεται ότι αν το αίτημα εγκριθεί από το ΔΑΠΕΕΠ ο αιτών θα υπαχθεί σε Καθεστώς Μειωμένων Χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ και οι καταναλώσεις του για τα έτη 2019 και 2020 θα επανατιμολογηθούν αναδρομικά, με μειωμένη τιμή χρέωσης  ΕΤΜΕΑΡ  9,01 €/MWh.

Σε αντίθετη περίπτωση,  για τις καταναλώσεις των παραπάνω ετών θα χρεωθεί αναδρομικά με την τιμή Χρέωσης Βάσης του ΕΤΜΕΑΡ, δηλαδή με 17 €/MWh.

Στην ιστοσελίδα του ΔΑΠΕΕΠ και στον σύνδεσμο dapeep.gr/perivallon/diarroi-anthraka/meiomenes-xreoseis-etmeap οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες για τους δυνητικούς δικαιούχους και για τη διαδικασία της αίτησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Βαλτικές χώρες: Αποσυνδέονται απο το κοινό δίκτυο ηλεκτρισμού με Ρωσία και Λευκορωσία
Ενέργεια |

Οι χώρες της Βαλτικής εγκαταλείπουν το κοινό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας με Ρωσία και Λευκορωσία

Τον ερχόμενο Φεβρουάριο οι βαλτικές χώρες αποσυνδέονται απο το δίκτυο της σοβιετικής εποχής- Στις 9 Φεβρουαρίου 2025 ο συγχρονισμός των δικτύων τους με αυτά της ΕΕ