Το 5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ, με τίτλο “Όραμα Ανάπτυξης – Εμβληματικές Επενδύσεις” διοργανώνει ψηφιακά, στις 8 Ιουνίου 2021, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK).

Πρόκειται για μια εκδήλωση, η οποία έρχεται σε συνέχεια του επιτυχημένου Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Μάρτιο στο Βερολίνο, μετά από πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της Καγκελάριου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Στόχος του φετινού Φόρουμ είναι να δημιουργήσει νέους διαύλους ανάπτυξης επενδυτικών συνεργασιών μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων της Ελλάδες και της Γερμανίας και ιδιαίτερα του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, του μεγαλύτερου πληθυσμιακά ομόσπονδου κρατιδίου της χώρας, το οποίο αντιπροσωπεύει το 22% του ΑΕΠ αυτής κι έχει επιδείξει σημαντικές επιδόσεις στους τομείς της ψηφιοποίησης και της απολιγνιτοποίησης.

Στο πλαίσιο του φετινού Ελληνογερμανικού Φόρουμ θα λάβουν χώρα τρία ψηφιακά πάνελ. Το πρώτο θα φέρει τον τίτλο “Ψηφιοποίηση – Μετασχηματισμός της Οικονομίας” και θα δώσει έμφαση στον ρόλο των νέων τεχνολογικών εφαρμογών και της καινοτομίας για την ταχύτερη δυνατή μετάβαση των εθνικών οικονομιών σε ένα περισσότερο σύγχρονο, διαφανέστερο και αποδοτικότερο περιβάλλον δράσης των επιχειρήσεων, όπως και στις σημαντικότερες επενδυτικές πρωτοβουλίες, που έχουν αναληφθεί ή σχεδιάζονται για το σκοπό αυτό.

Το δεύτερο πάνελ του 5ου Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ θα έχει τίτλο “Εμβληματικές Επενδύσεις & success stories” και κατά τη διάρκεια αυτού θα παρουσιαστούν οι μεγαλύτερες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα σε βασικούς κλάδους της οικονομίας, όπως και επενδυτικές διμερείς “συμμαχίες”, οι οποίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως case studies για ανάλογες μελλοντικές συμφωνίες.

Το τρίτο πάνελ της εκδήλωσης θα φέρει τον τίτλο “Η “πράσινη” Ενεργειακή Μετάβαση” και θα εστιάσει, αφενός στη γενικότερη προσπάθεια της Ευρώπης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, αφετέρου στον εθνικό σχεδιασμό της Ελλάδας για τη σταδιακή απεξάρτησή της από τον άνθρακα και τις επενδύσεις που θα υποστηρίζουν τον στρατηγικό αυτό στόχο.

Ο Γενικός Διευθυντής & Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, αναφερόμενος στο 5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ, τόνισε ότι “ουσιαστικά αποτελεί ένα νέο “προσκλητήριο” προς τις δύο εθνικές κοινότητες, της Ελλάδας και της Γερμανίας, να εντείνουν τις κοινές επενδυτικές τους δράσεις, σε μια περίοδο, κατά την οποία ιδιαίτερα η Ελλάδα προσφέρει πολλές και σημαντικές ευκαιρίες στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει να ολοκληρώσει επιτυχώς μέσα στα επόμενα χρόνια τη διπλή μετάβασή της, σε ένα νέο – σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον και σε ένα παραγωγικό μοντέλο πλήρως απεξαρτημένο από το λιγνίτη. Μάλιστα, το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελλάδας, που εκπόνησε η κυβέρνηση για την επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς κατά τη μετα-covid περίοδο, σε συνδυασμό με τα κονδύλια που θα εισρεύσουν στην Ελληνική οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης, δημιουργούν τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για έναν νέο, δυναμικά εξελισσόμενο, κύκλο επενδύσεων”, πρόσθεσε ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Θεοδωρικάκος από Λάρισα: Κεντρικός ο ρόλος της στον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας
Βιομηχανία |

Θεοδωρικάκος από Λάρισα: Κεντρικός ο ρόλος της στον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας

Χρειάζεται να ανασυγκροτήσουμε την οικονομία της περιοχής, ώστε τα νέα παιδιά να μείνουν εδώ, να δημιουργηθούν περισσότερες δουλειές, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος

Εντυπωσιακή προσέλευση στο 5ο Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού – Τα βασικά συμπεράσματα
Οικονομία |

Εντυπωσιακή προσέλευση στο 5ο Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού – Τα βασικά συμπεράσματα

Η γενική θεματολογία του 5ου Συνεδρίου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού αφορούσε το τρίπτυχο «Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός, Αποταμίευση και Επενδύσεις»,