
Πολλές επιστημονικές επιδιώξεις, οι οποίες αποτελούσαν κομμάτι της ανθρώπινης φαντασίας γίνονται πλέον πραγματικότητα και σίγουρα το Airspeeder Μk3 αποτελεί μία από αυτές.
Πρόκειται για ηλεκτροκίνητο, ιπτάμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο η παραγωγή του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει προκειμένου να ξεκινήσει δοκιμαστικές διαδρομές ήδη από φέτος.
Μια βρετανική εταιρεία, η Airspeeder, αποφάσισε να δημιουργήσει το συγκεκριμένο σπορ ιπτάμενο όχημα.
Το όχημα πήρε το όνομα της εταιρείας και αποτελεί ένα υβρίδιο ενός ελικοπτέρου, ενός μαχητικού τζετ και ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου της Formula 1.
Το Airspeeder Mk3 είναι ηλεκτροκίνητο, απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα ενώ μπορεί να πιάνει 0-100 χλμ./ώρα σε 2.8 δευτερόλεπτα.
Διαθέτει οκτώ έλικες, ένα κοκπιτ από ανθρακονήματα, μπορεί να πετάει με ταχύτητα 120 χλμ./ώρα και λειτουργεί με τηλεχειρισμό από έναν πιλότο που βρίσκεται σε έδαφος.
Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία στρατολόγησε μηχανικούς και σχεδιαστές που προέρχονται από κορυφαία ονόματα του αεροναυπηγικού τομέα καθώς και αυτόν της Formula 1 όπως η Mclaren, η Boeing, η Jaguar η Rolls-Royce κ.α.
Η Alauda Aeronautics η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του για λογαριασμό της ομογάλακτης Airspeeder ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει 10 αντίτυπα του ιπτάμενου μοντέλου τα οποία αρχικά θα δοκιμαστούν σε τηλεκατευθυνόμενες πτήσεις χωρίς πιλότο. Παρ΄όλα αυτά, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αφού ολοκληρωθεί η πρώτη φάση μη επανδρωμένων αποστολών, θα ακολουθήσουν δοκιμές παρουσία πιλότου οι οποίες θα ξεκινήσουν το 2022.
«Τα πρώτα μοντέλα της Mercedes, της Bentley και της Renaults ήταν αγωνιστικά. Τα στελέχη αυτών των εταιρειών γνώριζαν ότι για να δημιουργήσουν νέες επαναστατικές τεχνολογίες στην αυτοκίνηση θα πρέπει να κατασκευάσουν αγωνιστικά οχήματα. Είμαστε περήφανοι που είμαστε συνεχιστές αυτής της φιλοσοφίας. Για να επιταχύνουμε την άφιξη προηγμένης τεχνολογίας ιπτάμενων σκαφών πρέπει να αξιοποιήσουμε τον αθλητικό ανταγωνισμό. Το Airspeeder Mk3 είναι αποτέλεσμα πολλών ετών σχεδιασμού, ανάπτυξης τεχνολογιών και δοκιμών με στόχο την δημιουργία ενός υψηλής απόδοσης ηλεκτρικού ιπτάμενου αυτοκινήτου» αναφέρει ο Μάθιου Πίρσον ιδρυτής της Airspeeder αλλά και της κατασκευάστριας εταιρείας Alauda Aeronautics.


Latest News

Ξεπέρασαν τις 15.000 οι επισκέπτες στη Beyond 2025
Η BEYOND 2025 συγκέντρωσε περισσότερους από 300 εκθέτες από την Ελλάδα και από 10 χώρες

Πώς θα προστατευτείτε από ηλεκτρονικές απάτες σε καιρούς οικονομικής αβεβαιότητας
Επιτήδειοι με κακούς σκοπούς μπορεί να επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και οι χρήστες να πέσουν θύματα σε ηλεκτρονικές απάτες

Οι start-ups που δημιουργούν εργαλεία παραγωγικότητας είναι το νέο μεγάλο στοίχημα της ΑΙ - Ποιες είναι
Οι επενδυτές ποντάρουν σε AI startups που αναπτύσσουν πρακτικές εφαρμογές της ΑΙ αναζητώντας μεγάλα κέρδη χωρίς τεράστιες δαπάνες

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε ποτέ με την τεχνητή νοημοσύνη
To ChatGPT, όπως και άλλα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, εξελίσσονται χρησιμοποιούνται από όλο και περισσότερους ανθρώπους για μια ευρεία γκάμα αναζητήσεων

Ποιες είναι οι 10 χώρες με τα περισσότερα ταλέντα στην AI
Έρευνα της Microsoft, με τη συμμετοχή 31.000 ατόμων σε 31 χώρες, έδειξε ότι το 66% των επιχειρήσεων δεν θα προσλάμβανε κάποιον χωρίς δεξιότητες στην τεχνητή νοημοσύνη

Η συμβολή της ΑΙ στην κατανόηση της σεισμικής κρίσης στη Σαντορίνη
Τα πρώτα αποτελέσματα της χρήση υψηλής τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης στην παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας στη Σαντορίνη

Alphabet και Nvidia επενδύουν στην εταιρεία του Σάτσκεβερ, συνιδρυτή της OpenAI
Σύμφωνα με το Reuters, Alphabet και Nvidia επενδύουν στην SSI του Ίλια Σάτσκεβερ που είχε αποχωρήσει πέρυσι από την OpenAI δημιουργό του ChatGTP

Πισσαρίδης (LSE): Η μάχη για την AI κερδίζεται με επενδύσεις και αλλαγές
Για την ανάγκη επενδύσεων στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ευρώπη ώστε να μη χάσει ακόμα περισσότερο έδαφος από τις ΗΠΑ, μίλησε ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, Regius Professor, London School of Economics and Political Science

Παπαστεργίου: Ειδική γραμματεία για την AI στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
«Η Ελλάδα είναι ένα τρένο που ξεκινάει σιγά σιγά και θα τρέξει γρήγορα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενα προβλήματα για να μην χάσουμε χρόνο», σημείωσε ο κ. Ππαστεργίου

Στο... διάστημα ταξιδεύουν τα data centers
Η τοποθέτηση data centers στο διάστημα ή στο φεγγάρι θα λύσει πολλά προβλήματα