
Η Πολωνία ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να αγοράσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) από την Τουρκία και πιο συγκεκριμένα, το… καμάρι των γειτόνων μας, το drone Bayraktar TB2 (Tactical Block 2).
Ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας Μάριους Μπλάζακ, μοιράστηκε τη φωτογραφία ενός μοντέλου Bayraktar TB2 στο λογαριασμό του στο Twitter.
Podpisana dziś w #Ankara 🇹🇷 przez ministra obrony narodowej @mblaszczak umowa dotyczy zakupu 4 zestawów, czyli 24 statków powietrznych uzbrojonych w rakiety przeciwpancerne. Pierwszy zestaw trafi na wyposażenie #WojskoPolskie już za rok. #Bayraktar pic.twitter.com/6bfdWgVY8I
— Ministerstwo Obrony Narodowej 🇵🇱 (@MON_GOV_PL) May 24, 2021
«Τα καλά νέα έρχονται σύντομα… μείνετε συντονισμένοι», έγραψε στο Twitter.

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας Μουσταφά Βαράνκ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι τα τουρκικά drone ετοιμάζονται για την ευρωπαϊκή αγορά.
Μιλώντας σε σχετική συνάντηση της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, που διοργανώθηκε από το βιομηχανικό επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης και το σύμπλεγμα SAHA Istanbul Defense and Aerospace Cluster, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «πολύ σύντομα θα δούμε τα UAV Bayraktar και Anka από την Τουρκία να πετούν στους ευρωπαϊκούς ουρανούς»!
Υποψήφιοι πελάτες
Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας, της Λευκορωσίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Βουλγαρίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, με τις οποίες η Τουρκία διατηρεί καλές αμυντικές σχέσεις, λέγεται ότι είναι μεταξύ εκείνων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να προμηθευτούν τα εν λόγω πολεμικά drones.
Το οπλισμένο drone Bayraktar TB2 αναπτύχθηκε από τον κορυφαίο κατασκευαστή drone Baykar και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ενεργή χρήση και στρατιωτικές δράσεις στην Τουρκία, το Κατάρ, την Ουκρανία και το Αζερμπαϊτζάν.
Τα UAV μεσαίου ύψους Anka (MALE) που αναπτύχθηκαν από την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAI) χρησιμοποιούνται σήμερα από τον τουρκικό στρατό, καθώς και από τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών (MIT), σε διαφορετικές εκδοχές. Η εταιρεία πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη της εξαγωγή στην Τυνησία σύντομα.


Latest News
![ΔΝΤ: Σοκ στην οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο – Οι προβλέψεις για Ελλάδα, Ευρωζώνη, ΗΠΑ, Κίνα, κόσμο [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/dnt01-600x388.jpg)
Σοκ στην οικονομία - Οι μεγαλύτεροι δασμοί εδώ και ένα αιώνα [γραφήματα]
«Βουτιά» στις προβλέψεις ΔΝΤ για παγκόσμια ανάπτυξη - «Καμπανάκι» για Ευρωζώνη, Γερμανία - Οι προκλήσεις της Κίνας

Επίσκεψη Βανς στην Ινδία: Οι σχέσεις Ουάσινγκτον και Νέου Δελχί θα διαμορφώσουν τον 21ο αιώνα
Η επίσκεψη του Βανς στην Ινδία πραγματοιείται σε μια στιγμή που το Νέο Δελχί επιχειρεί να διαπραγματευθεί τους αμερικανικούς τελωνειακούς δασμούς στα προϊόντα του

Η Κίνα απαγορεύει σε νοτιοκορεατικές εταιρείες την εξαγωγή προϊόντων που παρήχθησαν με κινεζικές σπάνιες γαίες
Η Κίνα προειδοποιεί τις νοτιοκορεατικές εταιρείες ότι απειλούνται με κυρώσεις εάν παραβιάσουν τους περιορισμούς στις εξαγωγές

Η Air India θέλει τα Boeing που αρνήθηκε η China Airlines
Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες ενημερώθηκαν από την κυβέρνηση να μην δέχονται αεροσκάφη Boeing

Δασμοί 3.521% - Σε ποια εισαγόμενα προϊόντα επιβάλλονται οι υψηλοί δασμοί
Οι ΗΠΑ θέλουν να εμποδίσουν το «ντάμπινγκ» τους στην αμερικανική αγορά και επιβάλλουν υψηλους δασμούς

Η γρίπη των πτηνών αυξάνει τις πωλήσεις των φυτικών «αυγών»
H γρίπη των πτηνών με την επακόλουθη ακρίβεια ωθούν τους Αμερικανούς στα «φυτικά αυγά»

Από την Ελβετία στις ΗΠΑ - Η Roche και το πενταετές επενδυτικό πλάνο
Η επένδυση της Roche θα δημιουργήσει περισσότερες από 12.000 νέες θέσεις εργασίας - Τι περιλαμβάνει το φιλόδοξο σχέδιο

Το mega deal της Nomura για τα assets της Macquarie
Ο επικεφαλής της ιαπωνικής Nomura λέει ότι η συμφωνία θα της δώσει «μια σταθερή πλατφόρμα στην αγορά υψηλής ανάπτυξης των ΗΠΑ»

Οι δασμοί θα κυριαρχήσουν στις συναντήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας
Οι φετινές συναντήσεις γίνονται στη σκιά του εμπορικού πολέμου που πυροδότησαν οι δασμοί του Αμερικανού προέδρου

Το Χάρβαρντ μηνύει τον Τραμπ - Τι ψάχνει στην... αγορά ομολόγων
Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ κατηγορεί την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι έχει «σαρωτικές και παρεμβατικές απαιτήσεις»