Η επιστροφή στην κανονικότητα οδηγεί σε ταχύτερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη για τον ταξιδιωτικό κλάδο στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι αμερικανικές εταιρίες του κλάδου να «βλέπουν» υψηλές επιδόσεις.

«Ο ρυθμός της ανάκαμψης είναι πολύ υψηλότερος από τον αναμενόμενο» διαπίστωσε ο πρόεδρος της Delta Air Lines, Γκλεν Χάουενσταϊν, με τις υπόλοιπες δύο «μεγάλες» του κλάδου, την United Airlines και την American Airlines να συμφωνούν.

Η United προέβλεψε επιστροφή στα κέρδη από το επόμενο τρίμηνο, ενώ η American, ικανοποιημένη, κατέγραψε αισθητή βελτίωση στα επιχειρηματικά ταξίδια και τα υπερατλαντικά ταξίδια, που ήταν οι δύο τομείς που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ζημιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Είμαστε ενθαρρυμένοι με όλα τα στοιχεία που βλέπουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο CFO της American, Ντέρεκ Κερ, σε δηλώσεις του σε διάσκεψη για τον κλάδο των μεταφορών.

Η θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων των τριών αμερικανικών αεροπορικών συμπίπτει με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την πορεία ανάρρωσης του ευρύτερου ταξιδιωτικού κλάδου στις ΗΠΑ μέσα στο καλοκαίρι, καθώς ο ρυθμός των εμβολιασμών επιταχύνεται και τα κρούσματα μειώνονται. Μάλιστα, η εγχώρια ταξιδιωτική κίνηση είναι πιθανόν να φτάσει και ίσως και να ξεπεράσει τα προ της πανδημίας επίπεδα, ήτοι τα επίπεδα του 2019, ήδη μέσα στο καλοκαίρι.

Τα θετικά αυτά στοιχεία ήδη αποτυπώνονται στο ταμπλό της Wall Street, με τις μετοχές και των τριών εταιρειών να σημειώνουν σημαντικά κέρδη. Από κοντά, ωστόσο, κινούνται και οι μετοχές έτερων ομίλων του ταξιδιωτικού κλάδου, όπως οι εταιρείες κρουαζιέρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή