
Tην πρώτη δια ζώσης εκπαίδευση στην Ευρώπη για τη διαχείριση εκτάκτων μαζικών συμβάντων διοργανώνει η Ακαδημία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ελλάδα .
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Ακαδημίας του ΠΟΥ στοχεύει στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού οδηγού που αφορά στην ετοιμότητα και ανταπόκριση σε μαζικά συμβάντα. Συγκεκριμένα, αποσκοπεί στην οργάνωση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), με έμφαση στα πρώτα 30 λεπτά μετά την κήρυξη κατάστασης έκτακτου μαζικού συμβάντος.
Το πρόγραμμα αξιοποιεί μια καινοτόμο, διαδραστική μεθοδολογία που δίνει έμφαση στη βιωματική μάθηση, ενσωματώνοντας τις θεματικές της εκπαίδευσης ενηλίκων, της συνεργατικότητας, το παιχνίδι ρόλων, την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και την αλλαγή συμπεριφοράς.
Στόχος του προγράμματος είναι να βελτιωθεί ο συντονισμός των ΤΕΠ και να ενισχυθεί η ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτων μαζικών συμβάντων, προκειμένου να μπορέσουν να σωθούν περισσότερες ζωές.
Η εκπαίδευση θα λάβει χώρα στο διάστημα από 24 έως 28 Μαϊου 2021, στο κτίριο ΑΚΙΣΑ του ΠΓΝ “Αττικόν”.
Εκπαίδευση
Τα παραδοτέα της εκπαίδευσης περιλαμβάνουν:
• Την καλλιέργεια της δυνατότητας του προσωπικού να προετοιμαστεί για, να ανταποκριθεί σε και να ανακάμψει από έκτακτα μαζικά συμβάντα, μέσω μιας οργανωμένης και συλλογικής ανταπόκρισης,
• Την βελτίωση του ρόλου του κάθε εργαζόμενου σε ΤΠΕ, καθώς και της μεταξύ τους συνεργασίας,
• Την καλύτερη αξιοποίηση και κινητοποίηση εξοπλισμού, προμηθειών και διαδικασιών και
• Τον έλεγχο του εσωτερικού και εξωτερικού συνωστισμού.
Στην τετραήμερη εκπαίδευση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν ομάδες από τα ΤΕΠ τεσσάρων Νοσοκομείων: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» – Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ – Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» και 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
Ο συντονισμός από ελληνικής πλευράς πραγματοποιείται από το γραφείο του ΠΟΥ στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την εποπτεία του Καθηγητή Γενικής Χειρουργικής, κ. Εμμανουήλ Πικουλή.


Latest News

Γιατί για κάποιους η ακαταστασία είναι παραγωγική
Όλες οι έρευνες επιμένουν πως η ακαταστασία μειώνει την παραγωγικότητά μας. Ωστόσο, για κάποιους, αποτελεί κομμάτι της δημιουργικότητάς τους.

Ο Ρόλος της Τεχνολογίας στη Διαχείριση του Επιχειρηματικού Ρίσκου
Το ρίσκο, η αβεβαιότητα και τα σύγχρονα Συστήματα Διαχείρισης της Εταιρικής Απόδοσης

Ράιαν Γκόσλινγκ: Από το οσκαρικό La La Land στο Star Wars
Μετά από μήνες συζητήσεων, ο σταρ του Χόλιγουντ Ράιαν Γκόσλινγκ συμφώνησε να πρωταγωνιστήσει στην επερχόμενη ταινία του franchise Star Wars.

Τι είναι Skinnytok και γιατί προσφεύγει το Παρίσι στην Κομισιόν
Το Skinnytok είναι μία νέα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία τάση που κυριαρχεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Λιγότερη δουλειά - περισσότερες ανησυχίες: Τι αποκαλύπτει μελέτη της ΕΚΤ
Οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν χαμηλότερο φόρτο εργασίας τείνουν να φοβούνται για τη δουλειά τους και να περιμένουν χαμηλές μισθολογικές αυξήσεις

Τι λένε οι managers για τους νέους εργαζόμενους - Οι προκλήσεις στο χώρο εργασίας
H Έκθεση “2025 Global Human Capital Trends” της Deloitte στοχεύει στο να βοηθήσει τους ηγέτες στη διαχείριση σύνθετων εντάσεων στο εργασιακό περιβάλλον

ΕΕ: Με δύο ογκολογικά φάρμακα ξεκίνησε η πρώτη κοινή αξιολόγηση τεχνολογιών υγείας
Η κοινή αξιολόγηση θα είναι έτοιμη σε 30 μέρες από την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας των φαρμάκων από την Επιτροπή

Γκαλερίστας στη Φλόριντα κατηγορείται για πώληση πλαστών έργων του Γουόρχολ
Ο Λέσλι Ρόμπερτς, ιδιοκτήτης της Miami Fine Art Gallery, που πωλούσε τους πλαστούς Άντι Γουόρχολ θα μπορούσε τώρα να περάσει μια δεκαετία πίσω από τα κάγκελα.

Πώς έφτασε στην κορυφή το Minecraft Movie
Η προσαρμογή του βιντεοπαιχνιδιού Minecraft πέτυχε αυτό που ο κινηματογράφος πάντα θέλει: να πουλήσει μπόλικα εισιτήρια και να δελεάσει τους νέους στις αίθουσες

Γιατί το κοινό σνομπάρει τις πρωτότυπες ταινίες του Χόλιγουντ
Το Χόλιγουντ βγάζει νέες ταινίες βασισμένες σε φρέσκες ιδέες οι οποίες βυθίζονται στα ταμεία