
Ρομποτικά οχήματα THeMIS UGV (Unmanned Ground Vehicle) της Milrem Robotics χρησιμοποίησαν οι ένοπλες δυνάμεις της Εσθονίας χρησιμοποίησαν σε άσκηση με πραγματικά πυρά, για την παροχή δεδομένων προηγμένης αντίληψης κατάστασης/ χώρου, την πραγματοποίηση εκκένωσης απωλειών (CASEVAC) και την υποστήριξη ελιγμών μονάδων με την παροχή απευθείας πυρών από πολλαπλές θέσεις.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η άσκηση έγινε τον Απρίλιο και δύο THeMIS UGV χρησιμοποιήθηκαν από το Τάγμα Πυροβολικού: Το THeMIS Combat Support, με deFNder® Light Remote Weapon System (RWS) της FN Herstal, με πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών, και το THeMIS Observe, σε συνδυασμό με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Acecore.
Το THeMIS Observe παρείχε εικόνα της κατάστασης, βελτιώνοντας την αντίληψη χώρου/ κατάστασης του τάγματος. Η χρήση ενός προσδεδεμένου αεροσκάφους από το όχημα, σύμφωνα με την εταιρεία, παρέχει στις στρατιωτικές μονάδες 24ωρη συνεχή παρατήρηση της περιοχής επιχειρήσεων, κάτι που είναι απαραίτητο τόσο από άποψης εικόνας του πεδίου επιχειρήσεων, όσο και από πλευράς ασφαλείας σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά κατά τη διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά.
Σύμφωνα με τον Τζούρι Πατζούστε, διευθυντή Αμυντικών Ερευνών στη Milrem Robotics, η συμμετοχή στην άσκηση με πραγματικά πυρά ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα του νέου UGV υποστήριξης πεζικού σε συνθήκες μάχης.
Επίσης, σύμφωνα με αξιωματικό των εσθονικών ενόπλων δυνάμεων διαπιστώθηκε σειρά πλεονεκτημάτων, καθώς, χρησιμοποιώντας UGV στο πλαίσιο των δυνάμεων αναγνώρισης, είναι δυνατή η υποστήριξη των δυνάμεων έμμεσου πυρός και αντιαρματικών όπλων τόσο κατά την εμπλοκή όσο και κατά την απόσυρσή τους. Ακόμη, τα οχήματα θα μπορούσαν να λειτουργούν ως εμπροσθοφυλακή από μόνα τους, τόσο παρέχοντας εικόνα του πεδίου, όσο και ως παρατηρητές για έμμεσα πυρά.


Latest News

To τηλεσκόπιο James Webb κατέγραψε για πρώτη φορά το σέλας του Ποσειδώνα
Οι πρώτες ενδείξεις για σέλας στον Ποσειδώνα χρονολογούνται την εποχή της αποστολής Voyager και επιβεβαιώνονται μόλις τώρα.

Kaspersky: 3,6 φορές πάνω το κακόβουλο λογισμικό στο mobile banking
Νέα έκθεση της Kaspersky για τις οικονομικές κυβερνοαπειλές

Πώς το TikTok ενισχύει τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη τους
Η δύναμη του TikTok δεν περιορίζεται πλέον στη διασκέδαση - Από τα likes στις πωλήσεις

Ο υπερυπολογιστής... Δαίδαλος καταλύτης για brain regain και startups
Ο υπερυπολογιστής Δαίδαλος, με ισχύ 89 PetaFlops θα είναι το ισχυρότερο υπολογιστικό σύστημα στην Ελλάδα και ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη

Γιατί απειλούνται οι πωλήσεις της Nvidia στην Κίνα
Η Κίνα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά της Nvidia με έσοδα 17,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτελώντας το 13% των συνολικών πωλήσεών της

Στις 4 με 6 Απριλίου, η Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND
Ο στόχος είναι όχι απλά να καταναλώνουμε τεχνητή νοημοσύνη αλλά να παράγουμε τεχνητή νοημοσύνη, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου

Ξεκινά η υλοποίηση του νέου Εθνικού Υπερυπολογιστή «Δαίδαλος» στο Λαύριο
Την έναρξη υλοποίησης του νέου Εθνικού Υπερυπολογιστή «Δαίδαλος» και του Κέντρου Δεδομένων Λαυρίου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, από το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (ΤΠΠΛ)

Νέα τακτική εκβιασμού ransomware - Προσωπικά δεδομένα στο dark web
Η Kaspersky ανακάλυψε ότι η ομάδα Fog Ransomware, έχει ξεκινήσει να δημοσιεύει κλεμμένα προσωπικά δεδομένα στο Dark Web

Στη «μαύρη» λίστα των ΗΠΑ - Πάνω από 50 κινεζικές εταιρείες ΑΙ και τσιπ
Οι ΗΠΑ προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν τις δυνατότητες του Πεκίνου στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και των τσιπ

Μπορεί να αποφύγει το πρόστιμο της ΕΕ η Apple;
Αναμένεται η απόφαση της ΕΕ για την Apple εν μέσω απειλών από τον Τραμπ για δασμούς σε χώρες που επιβάλλουν πρόστιμα σε αμερικανικές εταιρείες