Ανοδικά κινήθηκαν την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς πρόσφατα σχόλια αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας βοήθησαν στη εκτόνωση -έστω και προσωρινά- των ανησυχιών για τις πληθωριστικές πιέσεις και τις αποδόσεις των ομολόγων.

Οι μετοχές εταιρειών όπως η Tesla και η Amazon, οι οποίες δυσκολεύτηκαν τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων σημείωσαν άνοδο λόγω των αυξανόμενων πληθωριστικών ανησυχιών, ήταν από αυτές που κατέγραψαn τη μεγαλύτερη άνοδο στον δείκτη αναφοράς S&P 500 με την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου να διατηρείται κάτω από το επίπεδο του 1,6%.

Ο δείκτης Dow Jones αυξήθηκε οριακά κατά 0,01%, στις 34.314,66 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 0,19% και ανήλθε στις 4.195,97 μονάδες, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο κατά 0,59& κατέγραψε ο τεχνολογικός Nasdaq που διαμορφώθηκε στις 13.738,11 μονάδες.

Ο αντιπρόεδρος της Fed, Ρίτσαρντ Κλαρίντα, επανέλαβε πως η άνοδος των τιμών θα είναι παροδική, λόγω της ανάρρωσης της οικονομίας και εξέφρασε την  εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της κεντρικής τράπεζας να επιτύχει μια «ήπια προσγείωση», όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η ατζέντα της ημέρας δεν περιελάμβανε τη δημοσίευση μακροοικονομικών στοιχείων, οπότε το επόμενο ραντεβού έχει οριστεί για την Πέμπτη, με την ανακοίνωση των στοιχείων για τα επίπεδα προσωπικής κατανάλωσης, που είναι ένας βασικός δείκτης που βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Fed. Και αποτελεί μια ακόμα ένδειξη για το φλέγον θέμα που απασχολεί την αγορά, αυτό του πληθωρισμού.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις αντιστοίχως, ξεχώρισε η ύψους 8,45 δισ. δολαρίων συμφωνία εξαγοράς της MGM από την Amazon που φέρνει ανακατατάξεις στον παγκόσμιο κλάδο της ψυχαγωγίας και του θεάματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street