Η επιστροφή στη διάθεση για ρίσκο ήρθε με τόση δύναμη, ώστε να προκαλέσει κέρδη πάνω από 1% πριν τη συμπλήρωση του ημίωρου με ανώτερο τις 877,5 μονάδες.

Μια τέτοια κίνηση, λόγω της συνήθειας στην Αθηναϊκή αγορά να εμφανίζεται το ανώτερο μέρας γρήγορα και να ακολουθεί μετά πτώση, δεν διασφαλίζει την ανοδική συνέχεια, αλλά τη βοηθά.

Όπως βοηθητική είναι και η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που ωστόσο τα χαρακτηρίζει υψηλή μεταβλητότητα που δεν αποκλείεται να εμφανιστεί και στο ταμπλό της ελληνικής αγοράς.

Με κέφι αγοραστικό εμφανίστηκαν οι επενδυτές σήμερα και στις 10:35 δεν υπήρχε καθοδική μετοχή στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με αποτέλεσμα το ΓΔ να εμφανίζει άνοδο +0,74% και να βρίσκεται στις 874,57 μονάδες με τον Τζίρο στα 2,5 εκατ. ευρώ. Η σχέση των 39 ανοδικών μετοχών έναντι των 8 πτωτικών λειτουργούσε υπέρ αύξησης των πρώτων και για αυτό γρήγορα ο μέσος όρος ξεπέρασε και το επίπεδο των 875 μονάδων στο πρώτο δεκάλεπτο. Τότε εμφανίστηκε ένα πτωτικό blue chip η ΕΧΑΕ -1,52%, την ακολούθησε η ΓΕΚΤΕΡΝΑ -0,83% με τις ΟΛΠ και ΑΡΑΙΓ αμετάβλητες.

Από τις μεταβολές των μετοχών που καθορίζουν την τιμή των βασικών δεικτών, ξεχώρισαν στο πρώτο τέταρτο οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ +2,23% ΕΤΕ +2,09%, ΜΥΤΙΛ +1,95%, ΟΤΕ +1,56% ΑΛΦΑ +1,34% και ΟΠΑΠ +1,32%. Συνολικά 21 blue chip εμφάνιζαν κέρδη και η εικόνα στο ξεκίνημα δείχνει ότι υπάρχει μια διάθεση για αποκατάσταση των απωλειών της Τρίτης αφού στα πιο ανοδικά βρίσκονται μετοχές που είχαν την μεγαλύτερη πτώση χθες, αλλά εντοπίζεται και σταθερότητα στη δυσμένεια για ορισμένα.

Στο πρώτο ημίωρο ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 7 εκατ. ευρώ και τα κέρδη της αγοράς περιορίστηκαν στο +0,90% καθώς ο ΓΔ ήταν πάνω από τις 875 μονάδες στις 875,88, ενώ το πάρτι είχε φουντώσει στη μεσαία κεφαλαιοποίηση με την ΑΤΤ στο +11,2% τη ΜΙΓ +2,71% ΙΚΤΙΝ +2,00% ΙΝΚΑΤ +1,80%. Στον αντίποδα οι ΟΛΥΜΠ -1,37%, ΣΕΝΕΡ -1,28%, ΙΝΤΚΑ -1,28% ΠΛΑΘ -0,51%. Τότε το πλήθος των ανοδικών μετοχών συνολικά ήταν 58 των καθοδικών 18 και των αμετάβλητων 11.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece