
Tα κρούσματα θα συνεχίσουν να είναι υψηλά μέχρι το τέλος Ιουνίου και τότε θα φτάσουν γύρω στα 1000, ενώ οι ασθενείς στις ΜΕΘ θα μειωθούν σιγά σιγά ανέφερη πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
Η ίδια τόνισε πως τα νοσοκομεία επιστρέφουν σιγά σιγά στην κανονικότητα. «Οι κλινικές αλλάζουν γίνονται από covid no covid».
Επεσήμανε πως αν τέλος Αυγούστου οι εμβολιασμένοι φτάσουν το 80% θα σημαίνει ότι θα υπάρχει ασφάλεια και γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου θα μπορούμε να βγάλουμε και τις μάσκες.
Ο κοροναϊός δεν «κοιτά» ηλικίες

Σχετικά με τον 17χρονο που νοσηλεύεται διασωληνωμένος είπε πως δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα και πως δεν είναι το πρώτο περιστατικό.
«Είχαμε και άλλα δύο 18 και 25 ετών που είχαν διασωληνωθεί και το μήνυμα είναι πως η νόσος δεν έχει ηλικίες ή ανθρώπους που έχουν υποκείμενα ή δεν έχουν γι αυτό χρειάζεται προσοχή και στους νέους και στις μεγάλες ηλικίες». Επίσης, υπογράμμισε πως όσο προχωρήσουν οι εμβολιασμοί ακόμη και αυτό το μικρό ποσοστό που μπορεί να νοσήσει θα είναι με απλά συμπτώματα και δεν θα φτάνει σε ΜΕΘ.
Για τις θρομβώσεις
Για το θέμα των θρομβώσεων και τα εμβόλια ανέφερε πως καθημερινά είναι πολλά τα τηλέφωνα που δέχονται για αυτό το θέμα.
«Συζητάμε με τον ασθενή το ιστορικό του και βεβαίως μπορεί να κάνει το εμβόλιο Astrazeneca. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχουν καταλάβει όλοι ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και έστω το ποσοστό των επιπλοκών του 0.002% συγκριτικά με την νόσο COVID19 δεν συγκρίνονται. Γι αυτό πρέπει να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, σημείωσε πως τα επιστημονικά δεδομένα μέχρι τώρα δεν έχουν δείξει ρίσκο για γυναίκες κάτω των 50 ετών, ενώ η ίδια εκτιμά πως η επιτροπή από εδώ και πέρα θα δει το θέμα και θα κάνει ηλικιακές ομάδες σχετικά με τους εμβολιασμούς και πως θα αποφασίσει και θα δώσει νεότερες οδηγίες.
«Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι μαθητές Λυκείου»

Η κα Παγώνη μίλησε και για τους εμβολιασμούς ανηλίκων δηλώνοντας πως οι πρώτοι που θα αρχίσουν λογικά να εμβολιάζονται είναι οι μαθητές λυκείου και μετά οι μικρότερες ηλικίες.
Υπογράμμισε πως ήδη μελετάται ο εμβολιασμός από 12 ετών και πάνω και πως αναμένονται τα δεδομένα της τρίτης φάσης. «Νομίζω από το φθινόπωρο θα έχουμε αποτελέσματα και θα προχωρήσουμε. Με την έναρξη της νέας χρονιάς».
Παράλληλα, η ίδια τόνισε, στον Σκάι, πως οι γιατροί οφείλουν και είναι απαραίτητο μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν τελειώσει όλοι με τους εμβολιασμούς.
Σημείωσε πως οι εμβολιασμοί των γιατρών έχουν φτάσει στο 85% και πως υπάρχουν κάποια νοσοκομεία που αγγίζουν το 92%. Επίσης, πρόσθεσε πως υπάρχει ένα 10% που έχει περάσει την νόσο και πως πρέπει να περάσει ένα διάστημα για να εμβολιαστούν ενώ είναι και κάποια νοσοκομεία που οι γιατροί είναι σε καραντίνα. «Νομίζω αυτό το θέμα θα λυθεί τους επόμενους μήνες γιατί έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι υποχρέωσή τους απέναντι στον άρρωστο» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το ποσοστό των νοσηλευτών είπε πως είναι πιο κάτω.
Για τον θαυμαστή που της αφιέρωσε το εμβόλιο
Αναφορικά με τον θαυμαστή της, ο οποίος όταν πήγε να εμβολιαστεί της αφιέρωσε το εμβόλιο, σχολίασε πως της στείλανε την φωτογραφία και πως την αποδέχτηκε θετικά γιατί εμβολιάστηκε ο άνθρωπος αυτός.
Επίσης πρόσθεσε πως «έχουμε Δημοκρατία, ο καθένας εκφράζεται όπως θέλει. Το συμπέρασμα όμως από αυτή την ιστορία είναι ότι εμβολιάστηκε κάποιος που δεν πρόκειται να εμβολιαστεί. Άρα έχουμε κάτι θετικό από αυτή την ιστορία».


Latest News

Τραμπ: Η ειρηνευτική συμφωνία είναι κοντά αλλά την εμποδίζει ο Ζελένσκι
«Είμαστε πολύ κοντά σε μια Συμφωνία, αλλά ο άνθρωπος που «δεν έχει χαρτιά να παίξει» θα πρέπει τώρα, επιτέλους, να ΤΟ ΚΑΝΕΙ»

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων για τον διάδοχο του πάπα Φραγκίσκου
Το όνομα, η καταγωγή και η ηλικία του επόμενου πάπα γίνονται αφορμή για έντονο διαδικτυακό παιχνίδι στοιχημάτων

Το γραφείο του Μακρόν διαψεύδει τα περί πρόωρων εκλογών
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο προέβη το Ελυζέ , μέσω ανάρτησης στο «X»

Πωλείται το ιστορικό αυτοκίνητο του Ανδρέα Παπανδρέου
Το αυτοκίνητο του Ανδρέα Παπανδρέου βρίσκεται στην Αθήνα, στα χέρια ενός συλλέκτη που δε θέλει να εμφανίζεται το όνομά του
![Μόσχα: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της πόλης [βίντεο]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/54656-600x432.jpg)
Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Μόσχας [βίντεο]
Ένα αυτοκίνητο εξερράγη σε υπόγειο πάρκινγκ στη Μόσχα, ενώ υπάρχουν αναφορές και για περισσότερες εκρήξεις

Ναυάγησαν οι συνομιλίες στο Λονδίνο για το ουκρανικό - Το μήνυμα Βανς
Γιατί ακύρωσε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του στις συζητήσεις για την τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη
Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κωνσταντινούπολη με επίκεντρο τη θάλασσα του Μαρμαρά.

Πενθήμερο εθνικό πένθος στην Ιταλία – Eκτακτα μέτρα για την κηδεία του Πάπα
Ο Πάπας Φραγκισκος θα κηδευτεί το Σάββατο – Πόσο κόστισαν στην κυβέρνηση Μελόνι τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας

H «τελική πρόταση» Τραμπ για την ειρήνη στην Ουκρανία - Πού τραβά τη γραμμή των συνόρων
Η Ουκρανία αναμένεται να δώσει σήμερα την απάντησή της στην «πρόταση» των ΗΠΑ που ζητά από το Κίεβο να παραδώσει τις κατειλημμένες περιοχές στον ρωσικό έλεγχο

Παραμένουν τα 25άρια - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού